13°C
Broken clouds

Lezing ‘De Wolf in Nederland’

Deze lezingavond wordt gehouden door Marc Wilbers, hij is één van de Wolf-Experts van Nederland. Zijn lezing in het Oorlogsmuseum op 13 oktober zal gaan over:

‘’De Wolf in Nederland’’


Toelichting onderwerpen van de lezing:

Er wordt veel over de terugkeer van de wolf op de Veluwe gesproken in de media. Welk beeld wordt er geschetst en klopt dit wel? Bijna iedereen heeft ondertussen wel een mening over de wolven op de Veluwe en in Nederland, maar wat weten we nu echt over ze? Marc Wilbers vertelt tijdens de lezing het eerlijke verhaal over de wolf. De geschiedenis en de ecologie van de wolf, maar ook de voor- en nadelen van de terugkeer naar de Veluwe en de actuele stand van zaken.

Marc Wilbers is een natuurliefhebber met een rijke expertise in onderwerpen die verband houden met de terugkeer van wolven en de herintroductie van wisent. Zijn hele leven is hij gefascineerd door de natuur, waardoor hij een brede kennis van flora en fauna heeft verworven.

Hij heeft zeer goede verbindingen in zijn thuisland Nederland, maar ook in het buitenland en waardeert de uitwisseling met collega’s en mede-natuurliefhebbers. Vooral de laatste jaren, met de komst van de wolf naar Nederland, werd de terugkeer van de wolf zijn voornaamste werkfocus. Tijdens de lezing komen alle aspecten aanbod.


Vooraf aan de lezing is het ook mogelijk om gezellig te komen eten. De Museumkoks koken voor jullie op originele Tweede Wereldoorlog Veldkeukens. Ze leggen je tijdens de Live-Cooking graag uit hoe het koken op deze veldkeukens werkte om de miljoenen soldaten maandenlang te voeden. Via de online ticketshop kun je aangeven of je interesse hebt om voor de lezing te komen eten en deze historische beleving te ervaren! Het eten is onbeperkt en kost €15 p.p. ook vegetarisch mogelijk.

Tickets boeken:
www.oorlogsmuseummedemblik.nl, zie het kopje ‘Activiteiten’ en dan ‘W.O.II Lezingen’

Datum: vrijdag 13 oktober 2023

Avondmaal: 18:30 (alleen op inschrijving)

Inloop: 19:15

Start lezing: 20:00 (De lezing bestaat uit 2x 45 min. met een pauze van 20 min.)

Kosten ticket: €10 per persoon (opbrengsten komen geheel ten goede aan de stichting)

Locatie: Oorlogsmuseum Medemblik

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl