15°C
Few clouds

Leerlingen van RSG Enkhuizen richten eigen bedrijf op voor goed doel

De afgelopen weken zijn de leerlingen uit Atheneum 2 van het RSG Enkhuizen bij het vak economie bezig met het project ‘Economie in bedrijf’. Tijdens dit project zetten leerlingen in viertallen een eigen bedrijfje op. Zij zijn gestart met het maken van een plan van aanpak voor hun onderneming. Na goedkeuring zijn de leerlingen aan de slag gegaan met een lening van 20 echte euro’s. 

Het doel is dit bedrag minimaal te verdubbelen met zelfbedachte ideeën en activiteiten. 
Uiteraard zal de lening van €20,- moeten worden terugbetaald. Leuk voorbeeld zijn de jongens die samen “Graffiti met een doel” opgericht hebben. Zij maken zelf kunstwerken op A4 canvas doeken welke verkocht worden voor €10,-. Op dit moment is al ruim €120,- winst gemaakt voor het goed doel.

Na deze 18e editie van dit project gaan de opbrengsten naar De Baanbreker. Dit participatiecentrum biedt korte en langdurige professionele begeleiding aan mensen met psychische klachten en/of een beperking. 

Maandag 22 november volgt een eindpresentatie op school waarin de bedrijfjes verantwoording afleggen over wat ze hebben gedaan, hoe het ging en wat de resultaten zijn. We wensen alle leerlingen veel succes!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl