0°C

Leerlingen van Jozefschool in Venhuizen volgen les in verkeersveiligheid

Leerlingen van de Jozefschool in Venhuizen hebben het lesprogramma ‘Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ gevolgd, om kennis te maken met de gevarenzones rondom een vrachtwagen. Het programma wordt verzorgd door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) en is er op gericht kinderen bewust te maken over de dode hoek van vrachtvoertuigen.

Instructeur en vrachtwagenchauffeur Mark Uringa van TLN geeft de kinderen handige tips mee. ‘Blijf rechts en probeer altijd ruim achter de grote voertuigen te blijven’, vertelt hij de leerlingen. ‘Dat is nodig omdat vanuit de cabine niet alles te zien is achter het stuur. Houd daarom minstens drie meter afstand tot de vrachtwagen.’

Met de training wil TLN en VVN kinderen bewust maken van de gevaren van de dode hoek. Kinderen mogen zelf ook plaatsnemen in de cabine om het beperkte zichtveld te ervaren. Spiegels en camera’s maken de dode hoeken kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting van levensbelang, vooral voor jonge verkeersdeelnemers.

Instructeur Mark geeft de kinderen daarom advies waar ze goed zichtbaar zijn voor de vrachtwagenchauffeur en hoe ze het beste kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer.

Uniek lesproject
’Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ is het grootste dode hoek lesprogramma in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo’n 1500 basisscholen bezocht.

Het project wordt gesponsord door: RAI Vereniging, DAF Nederland, IVECO Nederland, MAN Truck & Bus Nederland, Mercedes-Benz Trucks Nederland, Renault Trucks Nederland, Scania Nederland, Volvo Trucks Nederland, Schmitz Cargobull, Tip Trailer Services, Profile Nederland, Hankook, PTV Group, Randstad Transport, BP, Ecclesia, Sectorinstituut Transport en Logistiek en TLN verzekeringen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl