0°C

Label Noord: verrassend on-Enkhuizens

In een historisch pand in het hart van Enkhuizen kun je sinds september 2022 terecht bij Label Noord. Een winkel met damesmode en woonaccessoires en een vleugje (Dutch)design, gerund door Marije Wittebrood. “Een winkel met een hoofdrol voor sfeer, inrichting en persoonlijke service”.

Marije Wittebrood miste in Enkhuizen een winkel zoals ze die vorig jaar heeft opgezet. Een winkel met een fijne winkelbeleving en een aansprekende collectie en presentatie. Met jaren retail ervaring, o.a. opgedaan bij Sissyboy en Hema, besloot Wittebrood de sprong in het diepe te wagen en opende haar eigen zaak.

Kracht
Omdat ik alles zelf inkoop, stel je je eigen unieke collectie samen. Dit onderscheid Label Noord van een winkelketen. Sommige van haar klanten noemen de winkel on-Enkhuizens vanwege de luxe uitstraling. Om daarna vast te stellen dat de artikelen in haar winkel verrassend betaalbaar zijn. Daarnaast staat persoonlijke service hoog in het vaandel, dat is de kracht van Label Noord, aldus Marije.

Woonaccessoires
Naast kleding en sieraden kun je bij Label Noord ook terecht voor woonaccessoires. De zaak verkoopt kussens in vele kleuren, de herkenbare tulpenvazen van Heinen Delfts Blauw en stijlvolle stadskaarten. De gehele collectie wordt ‘bewaakt’ door de Rijkswachters, houten robots gemaakt van transportkisten van het Rijksmuseum. Bijzonder hieraan is dat op de robot staat welk kunstvoorwerp er in de kist gezeten heeft.

Historisch
Vooralsnog lijkt het een goede keuze van Marije om te starten met haar winkel. Ze zag dat het eerste half jaar goed is verlopen en is nieuwsgierig naar de zomer wanneer het toeristenseizoen begint. “Enkhuizen is een mooie historische stad waar veel te zien en te beleven is. Tijdens een bezoek aan de stad kunnen toeristen, naast sightseeing en terras ook hun shophart ophalen.”

Collectie
De collectie bestaat uit hippe en trendy tot tijdloze Deense en Nederlandse damesmode én accessoires van o.a. ICHI, Sisters Point, Moss Copenhagen en Dress Like You. Ze wijst op de goede basis die haar winkel biedt voor de kledingkast. “We bieden veel kleur en print en hebben daarbij de nodige basics in het rek hangen.” Marije geniet nog iedere dag van de stap die ze gezet heeft om een eigen zaak te starten. ”De winkel heb ik ingericht zoals ik eigenlijk ben en zoals ik dat graag zie. Het is een spannend maar mooi project waar ik volop van geniet.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl