19°C
Clear sky

Koninklijke onderscheidingen voor Richard Schuur en Margje Schuur-Loof

Op woensdag 5 oktober ontvingen Richard Schuur en Margje Schuur-Loof allebei een Koninklijke onderscheiding. Zij wonen in Sint Maartensbrug en zijn een echtpaar. Beiden doen veel voor de samenleving in hun dorp en omgeving. Zoals voor uitvaartvereniging Zijpe, de plaatselijk visclub en de kolfclub. Aan hen werd de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Marjan van Kampen.

Richard Harry Schuur (75) is sinds 1991 vrijwilliger bij de uitvaartvereniging Zijpe. Zo heeft hij, samen met anderen, hard gewerkt aan de verbouwing van de aula in Sint Maartensbrug. Technisch inzicht en handigheid hielpen hem daarbij. Mede dankzij Richard Schuur staat nu een prachtig uitvaartcentrum in Sint Maartensbrug. Nog steeds kan de uitvaartvereniging op hem rekenen voor technische karweitjes. Helaas werd hij aan het einde van 2021 getroffen door een ernstige ziekte, waardoor de grote inzet van toen niet meer mogelijk is.

Richard Schuur was ook, van 1998 tot april dit jaar, vrijwilliger voor Visclub Noordwest 9. Hij verzorgde hier het onderhoud van het materieel, keuring van boten en verplaatsing van het onderkomen naar de zuidzijde van Petten. Eerder nog, vanaf 1982 tot heden, was hij verbonden aan IJsclub Sint Maartensbrug. Zodra het ging vriezen, zette Richard Schuur de acties uit, zoals het bijeenroepen van het bestuur. Daarnaast was hij sinds jaar en dag bezorger van de Dorpskrant Sint Maartensbrug.

Margje Schuur-Loof (70) is al 31 jaar bestuurslid van de uitvaartvereniging Zijpe (en de voorgangers hiervan). Zij begon in 1991 als bestuurslid van de uitvaartvereniging de Laatste Eer uit Sint Maartensbrug en omstreken. Zij deed het beheer van de aula in Sint Maartensbrug en werd later penningmeester. Die taak is groter dan het financieel beheer van de vereniging. Ze zet zich onbaatzuchtig in om voor de leden de uitvaartkosten zo laag mogelijk te houden. Zij heeft als bestuurslid twee fusies begeleid: met de Laatste Eer uit Burgerbrug en daarna met de uitvaartvereniging Sint Joseph uit ‘t Zand. Daarbij heeft Marrie Schuur veel werk gehad aan het na de fusie in orde brengen van de ledenadministratie en de financiën.

Mede dankzij haar is subsidie verkregen voor verbouwing van het uitvaartcentrum in Sint Maartensbrug. Het uitvaartcentrum voldoet dankzij de facelift weer aan de huidige eisen en is financieel gezond. Voor de vereniging is zij de spil tussen de leden, de uitvaartverzorgsters, de vrijwilligers, het bestuur en de gemeente, die eigenaar is van het uitvaartcentrum en dus verantwoordelijk voor het onderhoud. Sinds 1998 is Marrie Schuur voorzitter van plaatselijke Kolfclub Paal Tien. Hier houdt zij, samen met de secretaris, de kolfclub draaiend en levend. Ook verzorgt zij de administratie van de visclub, daarbij doet zij onder andere werk voor het kwartaalblad.

Uitgelichte foto door Pierre Mettes

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl