13°C
Clear sky

Koninklijke onderscheiding voor Willem Stam

Op donderdag 17 november heeft mevrouw M. Verhees, loco-burgemeester van Eindhoven, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Willem Stam uit Schagen. Hij ontving deze tijdens zijn afscheid als voorzitter op het jaarlijkse congres van het Landelijk Platform Buurt- en wijkgericht werken in Eindhoven.

Willem Stam is sinds 1999 het boegbeeld van het Landelijk Platform voor Buurt- en wijkgericht werken. In de loop van de jaren is Willem Stam uitgegroeid tot het gezicht van de wijkambtenaren in Nederland.

Als voorzitter van LPB heeft Willem Stam, samen met een drietal organisaties, onder andere aandacht gevraagd voor wijken in minder grote gemeenten met urgente en structurele problemen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid. Daar is een online platform uit ontstaan met een nieuw Programma Leefbaarheid en Veiligheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Onder leiding van Willem Stam is het Landelijk Platform voor Buurt- en wijkgericht werken uitgegroeid tot een stevige speler in het werkveld van het wijkgericht werken in Nederland.

Willem Stam is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl