6°C
Broken clouds

Koninklijke Onderscheiding voor Harry Ruitenburg

Vrijdagavond 8 oktober om 19.30 uur ontving Harry Ruitenburg in Zwaagdijk een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Marjan van Kampen. Dit met instemming van de burgemeester van Medemblik, waar Zwaagdijk onder valt. De uitreiking vond plaats in De Wildebras aan de Balkweiterhoek 56 in Zwaagdijk.

De heer Hendricus Johannes Maria (Harry) Ruitenburg (64) woont in Schagen. Hij is al 40 jaar vrijwilliger bij de VPG (Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer). Hij begeleidt bij het paardrijden mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Elke vrijdagavond van half zeven tot half twaalf helpt hij de mensen met het paardrijden. Hij loopt uren naast paard en ruiter, zorgt voor hun goede houding om het vol te houden en helpt in de stallen. Ondertussen maakt Harry grappen en zorgt zo voor een goede en gezellige sfeer. Belangrijker nog: hij zorgt ervoor dat de ruiters vertrouwen in het paard krijgen. En vertrouwen in hun eigen kunnen, zodat ze meer zelfvertrouwen opbouwen. Ook is Harry Ruitenburg betrokken bij andere activiteiten van VPG. Zoals het jaarlijks ruiterkamp en de tweejaarlijkse special Olympics. Bij VPG zijn ongeveer dertig ruiters, die door bijna twintig vrijwilligers worden begeleid. In het dagelijks leven is hij werknemer bij Stoop Groenvoorziening.

Omdat Harry Ruitenburg van grote betekenis is voor de VPG, wilde de vereniging graag Harry in het zonnetje zetten met alle ruiters erbij. De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding vond daarom plaats in De Wildebras tijdens een bijeenkomst van de vereniging.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl