13°C
Clear sky

Kinderburgemeesters prominent afgebeeld in gemeentehuis Opmeer

Het gemeentehuis van Opmeer beleefde vanmiddag een primeur! Voor het eerst zijn foto’s van de kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester toegevoegd aan de muur in de ontvangst hal. “Dominique Feringa en Floortje de Jong vervullen hun taken met verve”, lichtte burgemeester Gerard van den Hengel de onthulling van de foto’s toe. “Zij horen er wat mij betreft helemaal bij.”

Dominique en Floortje werden op 20 januari van dit jaar beëdigd als kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester. Zij fungeren daarmee als stem van de kinderen naar de lokale politiek van Opmeer. Bij officiële gelegenheden zoals 4 en 5 mei, de Landbouwtentoonstelling en de intocht van Sinterklaas zijn zij aanwezig en spreken zij met de burgemeester en wethouders over hun functie als (loco-)burgemeester. Ook zijn zij het aanspreekpunt voor zaken over de natuurspeeltuin.

Voor beide basisschoolleerlingen van OBS De Adelaar in Hoogwoud werd in de entreehal, waar ook de foto’s van de wethouders en de raadsleden hangen, een prominente plek gereserveerd: aan weerszijden schuin onder de foto van burgemeester Van den Hengel.

De burgemeester benadrukt hoe belangrijk hij het vindt om deze jonge vertegenwoordigers letterlijk in beeld te brengen. “Om te weten wat kinderen beweegt, moeten we met hen in contact staan. Dat Floortje en Dominique deze taak dit jaar op zich hebben genomen, vind ik fantastisch. Kinderen hebben immers de toekomst.”

Fotobijschrift: Kinderburgemeester Dominique Feringa (l.), loco-kinderburgemeester Floortje de Jong en burgemeester Gerard van den Hengel. FOTO: NANCY HOLDERBEKE

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl