8°C
Overcast clouds

Keurslager Robin Tuijp: op naar de toekomst!

Afkomstig uit een echte ondernemersfamilie in De Beemster startte Robin Tuijp, net als veel van zijn familieleden, zijn eigen zaak in onze Haringstad. Het ‘ons kent ons’ van Enkhuizen past Robin als een ouwe jas, die zich na twee jaar al een halve Enkhuizer voelt. De klant ‘lezen’ is een van de mooiste dingen van zijn werk. Een gesprek met een trotse ondernemer!

Het kan zomaar zijn dat je Robin rond de klok van 05.00 uur al in de zaak treft. “De morgenstond heeft goud in de mond, dat klopt wat mij betreft helemaal. Die vroege uurtjes zijn het fijnst. De stilte is heerlijk en de tijd hebben om de dag voor te bereiden is goud. Ik wil graag dat alles vers klaarstaat als de winkel opent, dan kunnen we er helemaal zijn voor de klant. De tijd nemen en aandacht hebben voor wat de klant wil, is een van de dingen die ik hier zo leuk aan vind. Ik vind het belangrijk dat mensen terugkomen, vanwege de kwaliteit van de spullen, maar zeker ook vanwege de gezelligheid.”

Trots op het team

Voordat Robin de zaak overnam, werkte hij voor verschillende werkgevers. “Daar heb ik ontzettend veel van geleerd waar ik nu veel profijt van heb. Een van die dingen is dat teamwork de basis is voor een goede zaak. Klanten komen niet alleen voor hun boodschappen maar ook voor de sfeer. Vriendelijk zijn, er voor elke klant wat moois van maken, daar draait het om. Iets betekenen voor de ander kan op elke plek, op elk moment, ook hier. Ik ben heel trots op het team dat dit hier neerzet. Stuk voor stuk zijn ‘de meiden’, zoals ik ze vaak noem, hun gewicht in goud waard!”

Lokaal

Het vlees in de slagerij komt voornamelijk uit Twente. “Ook qua inkoop hou ik rekening met wat goed is voor het leven, in z’n algemeenheid. Ik koop het in van lokale boeren waar de dieren een goed leven hebben. Dat is een eerste vereiste. Daarnaast wil ik alleen werken met pure producten zonder conserveringsmiddelen. Kwaliteit begint met de juiste producten. Duurder? Dat ligt eraan. Bij supermarkten ligt ook duurder vlees. Vergelijk het maar eens, je zult zien dat het echt niet zoveel in prijs verschilt. Er is zeker wel een verschil, maar dan in kwaliteit. Als je vlees eet, koop dan iets goeds!”

Verbouwing

Robin zoekt naar allerlei mogelijkheden om nog beter te worden. “Dat zit ‘m in de eerste plaats in het slagersvak, waarbij ik altijd op zoek ben naar nog betere producten en nieuwe smaken. En verbeteren zit ‘m ook in de winkel zelf. Op 9 oktober start de verbouwing die de winkel een nieuwe uitstraling zal geven. Nadat ik de zaak overnam, heb ik eerst een tijd gewerkt in de huidige setting om te bedenken wat ik wil. En nu is het tijd voor het uitwerken van de plannen.”

Na de verbouwing zal de winkel er heel anders uitzien. “Het wordt een echte metamorfose met als trefwoorden eigentijds, duurzaam en modern. Zo komt er bijvoorbeeld een broodjescorner, meer specialiteiten en meer variatie in de kant-en-klaarmaaltijden. We gaan met nieuwe, energiezuinigere apparatuur werken en er komt een folder met een QR-code in een hele nieuwe webwinkel. Daarmee kun je vanuit huis of vanaf je boot in de haven gemakkelijk bestellingen doen, want we denken ook aan toeristen. De nieuwe winkel wordt een totaal andere zaak, een waarin we klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”

Team Robin Tuijp werkt er hard aan om de beste slagerij in de regio te worden. “Met de nadruk op ‘team’, want zonder ‘de meiden’ gaat het niet. We doen het samen en we hebben er heel veel zin in!”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl