4°C
Broken clouds

Kerstbomen met QR-codes: Stichting Puur for Kids brengt het kerstgevoel terug in het december straatbeeld

Inwoners en bedrijven zorgen ook dit jaar voor een glimlach bij kinderen. Helpt u mee?

Met de verscherpte maatregelen toch een succesvolle en warme actie neerzetten in de decembermaand. Hoe doen we dit als stichting dit jaar?

Na een succesvolle online editie in 2020 zal Stichting Puur for Kids de kerstbomen actie ook dit jaar online uitvoeren. Er zullen dit jaar ook kerstbomen op de deelnemende locaties te vinden zijn. Hiermee wil de stichting graag het gezellige en saamhorige gevoel van de actie terugbrengen in het december-straatbeeld.

Kerstbomen met QR-codes welteverstaan. De kaartjes in de bomen zijn voorzien van dezelfde oproep als vorig jaar. Koop online een cadeaubon voor een kind of doe een donatie en de stichting zorgt ervoor dat alle cadeaubonnen net voor kerst worden uitgedeeld aan alle kinderen.

Dit zijn kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar woonachtig in West-Friesland en omgeving voor wie een cadeautje met kerst niet vanzelfsprekend is.

De actie begon in 2007 met het inzamelen en uitdelen van cadeaus aan kinderen uit gezinnen die zijn aangesloten bij Voedselbank West-Friesland en dit werd in 2018 en 2019 al succesvol uitgebreid met Voedselbank Alkmaar en Voedselbank Langedijk.

Daarnaast kunnen er via de website van de stichting ook speciale aanvragen gedaan worden door mantelzorgers, buddy’s en directie/IB-ers en zorgteams van bijvoorbeeld basisscholen, waardoor er jaarlijks meer dan 500 kinderen blij gemaakt kunnen worden met cadeautjes onder de boom.

Hoe werkt het dit jaar

Ga naar www.puurforkids.nl/cadeaubonnen en kies een kaartje voor een jongen of meisje uit een van de vier leeftijdscategorieën 0-3, 4-7, 8-12 en 13-18. Kies daarna een winkel waar je een cadeaubon van wil kopen, bepaal het bedrag en reken af via iDEAL.

Aan het einde van de actie koopt de stichting de gekozen cadeaubonnen bij de desbetreffende winkel en zorgt zij ervoor dat deze vlak voor kerst terechtkomen bij de kinderen.

Natuurlijk is het dit jaar ook mogelijk om een donatie te doen. Ga hiervoor naar www.puurforkids.nl/doneren, bepaal het bedrag en reken af via iDEAL.

Het uitgangspunt is en blijft: Een kind doet iets voor een kind. Daarom hoopt de stichting dat er ook dit jaar weer genoeg papa’s, mama’s, opa’ en oma’s zullen zijn die samen met hun (klein)kind een cadeaubon zullen uitkiezen, online.

Ook sponsors helpen mee!

Lionsclub Markermeer oftewel De Loekiclub, Joinuz en Vue bioscopen zijn trotse sponsors van de stichting. Zijn sponsoren de stichting op structurele basis, waardoor de stichting verzekerd is van een vast bedrag per jaar dat gebruikt kan worden om speciale cadeaus in te kopen of om activiteiten te organiseren voor de kinderen.

Speciale dank gaat ook uit naar Ipsis, het marketingbureau uit Hoorn dat onze website up to date blijft en dat we online goed vindbaar zijn.

Wilt u ook sponsor worden? Dat kan, ga naar https://www.puurforkids.nl/sponsor voor meer informatie.

ANBI status

Stichting Puur for Kids heeft sinds 2020 een ANBI status. Voor donateurs betekent dit dat zij hun giften mogen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting

Wanneer en waar

Iedereen die wil meedoen aan deze bijzondere actie kan  terecht op www.puurforkids.nl! Op woensdag 23 december zullen alle cadeaubonnen aan de kinderen worden uitgedeeld.

Wilt u op een andere manier bijdragen aan de actie? Neem contact op via info@puurforkids.nl voor de mogelijkheden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl