3°C
Broken clouds

Kapotte spullen weggooien? Eeuwig zonde!

Heeft u een kapotte wekkerradio? Doet uw mixer het niet meer? Staat de stoelpoot schuin? Weggooien is een optie, maar ook eeuwig zonde. Vaak zijn dingen na een eenvoudige reparatie namelijk weer prima bruikbaar. Daarom staan de deskundige vrijwilligers van het Wonen Plus Welzijn Repair Café dinsdagmiddag klaar om uw spullen een tweede kans te geven. Houdt u zelf van repareren en sleutelen? Dan kunt u dit in gezelschap komen doen bij het Repair Café. U heeft dan ook de mogelijkheid om kennis uit te wisselen en elkaar vragen te stellen. Neem dan vooral uw eigen spullen en gereedschap mee.

In de tegenwoordige tijd wordt er ontzettend veel weggegooid. Zonder er bij na te denken schrijven we onze radio, mixer of stoel met gemak af en halen we nieuwe. We weten vaak zelf niet hoe we iets het beste kunnen repareren, hebben er niet het juiste materiaal voor of hebben simpelweg geen tijd. In buurthuis Loet 10 en in de werkplaats van de Factorie staan we voor u klaar om samen met u nieuw leven te geven aan uw belangrijke spullen.

Samen leren

Wilt u dus zelf (leren) repareren? Dat kan ook! Op dinsdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.00 uur kunt u uitleg krijgen en meewerken aan de reparatie. Is er een overschot aan werk dan is er de mogelijkheid dat uw apparaat het lesmateriaal wordt van kandidaten van de Factorie. Op deze wijze kunnen wij, als werkleerbedrijf, allerhande kennis overdragen en is er altijd voldoende mankracht in huis voor elke reparatie, maar niet altijd even veel om het samen te kunnen doen. Als u dit wel graag wilt, bent u volgende week als eerste aan de beurt. Bovendien gaat de waardevolle reparatiekennis zo niet verloren. Maar dat is niet alleen ons streven. Doordat we onze spullen langer kunnen gebruiken en minder weggooien dragen we een steentje bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten komt behoorlijk wat CO2 vrij. Een flinke win-win dus.

Wees welkom

Wees welkom bij het Repair Café in Schagen. We laten u met veel plezier zien dat repareren leuk is en weggooien echt eeuwig zonde. Wilt u meer weten? Op www.wonenpluswelzijn.nl vindt u alle informatie.

Repair Café

Elke even week: Locatie: Buurthuis Loet 10, Schagen Dag & Tijd: Dinsdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur.

Elke oneven week: Locatie: De Factorie, Zijperweg 14, Schagen Dag & Tijd: Dinsdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur

Vragen?

Voor vragen kunt u bellen naar 0224 – 273140 of mailen naar t.niesten@wonenpluswelzijn.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl