2°C
Broken clouds

John van Duin Tweewielers in Hoogwoud richt zich op service

Volgens eigen zeggen heeft John van Duin een uniek tweewielersbedrijf. Hij stelt dat hij een van de weinige dealers van bromfietsen en scooters in de hele regio is. Van Duin is dealer van alle A-merken en heeft van al die merken de onderdelen in huis. “Dat is de reden dat we de service die we verlenen kunnen bieden.” Daarom noemt John van Duin zijn bedrijf uniek in de regio. 

John van Duin is al de derde generatie die in het bedrijf zit. In 1928 begon zijn grootvader Arie van Duin met een zaak in Hoogwoud en zijn vader Willem startte in De Weere een bedrijf en verkaste naar Hoogwoud toen Arie er mee stopte. Inmiddels staat John van Duin aan het roer en kun je bij hem terecht voor de aankoop en reparatie van fietsen, e-bikes, quads, scooters en elektrische scooters, bromfietsen en klassieke brommers. Bovendien is hij ook nog erkend leerbedrijf voor monteurs in opleiding. 

Klassieke brommers 

“We werken hier met echte ambachtslieden.” Vertelt Van Duin. “We werken hier met de nieuwste maar ook met oude technieken.” Hij richt zich met zijn bedrijf onder andere op de klassieke brommers van merken als Zūndapp, Kreidler, Sparta, Yamaha en zelfs Solex. “We hebben voor deze klassiekers de nodige onderdelen op  voorraad.”  

Service gericht 

Van Duin heeft een grote voorraad fietsen, e-bikes, scooters en bromfietsen staan. Daarnaast is hij dealer van alle grote merken. Op die manier kan hij een goede service bieden voor een groot assortiment tweewielers. Er staat ook altijd een ‘leen scooter’ of ‘leen fiets’ klaar voor een klant die met zijn scooter of fiets voor onderhoud komt. En voor wie om een gebruikte tweewieler komt, gaat altijd weg met een prima garantie van de zaak. 

Quads 

Van Duin is ook dealer van een vierwielig voertuig, de quad. Hij verkoopt het merk Kymco. “De quad wordt veelal door boeren gebruikt voor de kleine klusjes in het land en ze gebruiken maar weinig brandstof.” John van Duin ziet dat er vandaag de dag vaker met quads gereden wordt voor de fun, maar omdat een quad vier wielen heeft is het ook een praktisch apparaat voor mensen die slecht ter been zijn. “Zo iemand stapt bij wijze van spreken van de scootmobiel makkelijk over op de quad.” 

Museum 

Een opvallend aspect aan de winkel van John van Duin is dat hij achter in zijn winkel een heus museum heeft ingericht. Een verzameling van echte klassiekers onder de fietsen en bromfietsen met daarbij allerlei branche gerelateerde artikelen. Vanuit de winkel wandel je zo een compleet andere tijd in zonder ergens maar entree te hoeven betalen. “Een plek waar heel veel verhalen bijeenkomen over fietsen en brommers.” 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl