0°C

Het Schagen Compliment voor Henny Zomerdijk

Donderdagmiddag 19 januari om 16.30 uur reikte wethouder Puck de Nijs-Visser het Schagen Compliment uit aan Henny Zomerdijk uit ’t Zand. Dat was tijdens het 40-jarig bestaan van de bibliotheek. De uitreiking vond plaats in De Jonge Prins in ’t Zand.

De bibliotheek in ’t Zand opende in januari 1983. Vanaf de start is Henny Zomerdijk op de maandagavond een trouwe vrijwilliger, binnen een hechte groep vrijwilligers. Omdat ze het belangrijk vindt dat mensen lezen, vooral kinderen, begon ze hiermee.

In het begin is ze druk geweest met het opstarten van de bibliotheek. Alles moest met de hand bijgehouden worden, ook het kaartensysteem van de uitgeleende boeken. Later is dat systeem omgezet in de computer, waarbij de hulp van Henny Zomerdijk zeer welkom was. Niet alleen het beheer en de uitleen van de boeken is haar werk. Ze is ook actief bij het reilen en zeilen van de bibliotheek. Of het nu gaat om hulp bij tentoonstellingen of verhuizingen, ze kunnen altijd op haar rekenen.

Ze wordt omschreven als een zeer betrokken vrijwilliger, en dit al 40 jaar lang.

Henny Zomerdijk is voorgedragen voor het Compliment van Schagen voor haar verdiensten ten behoeve van de bibliotheek in ’t Zand.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl