13°C
Drizzle

Hennepvondst aan de Almereweg in Medemblik

De gemeente Medemblik heeft op 14 februari in samenwerking met de politie een integrale controle uitgevoerd aan de Almereweg in Medemblik. Bij deze controle troffen zij in het pand een fabriek aan waarin fabricaten voor coffeeshops werden geproduceerd. 

De aanleiding van de controle was het vermoeden van illegale bewoning. De controle nam een wending toen er in het pand een fabriek aan werd getroffen waarin fabricaten voor coffeeshops werden geproduceerd. In de  fabriek zijnhenneptoppen, hennepgruis, blokken hasj, gripzakjes en andere hennep gerelateerde goederen aangetroffen. Hiernaast is in het pand een gasdrukwapen en een machete aangetroffen. In een bijbehorende auto zijn henneptoppen, voedingsmiddelen en een gasdrukwapen aangetroffen. 

Op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel de wet Damocles genoemd) heeft de burgemeester het pand onmiddellijk gesloten. 

Doel en aanpak

Ondermijning is een gemeentegrens overstijgend fenomeen dat vraagt om een integrale aanpak.  Overheidspartners werken samen voor een effectieve aanpak van ondermijning. Hiermee worden mogelijke illegale activiteiten teruggedrongen. Gemeente Medemblik voert regelmatig met partners integrale controles uit, onder meer in het buitengebied, bedrijventerreinen en recreatieparken.

Vreemd verhaal?

Vermoedt u illegale activiteiten? Dan kunt u daarvan een melding maken bij de politie (0900-8844). Blijft u liever anoniem? Dan kunt u via Meld Misdaad Anoniem een melding doen; telefonisch via 0800-7000 of via het online formulier te vinden op www.meldmisdaadanoniem.nl.  Meld Misdaad Anoniem zorgt er vervolgens voor dat uw melding anoniem bij de juiste instantie terecht komt. 

Ook bij de gemeente kunt u vermoedens of signalen van fraude, illegale bewoning of andere vreemde zaken melden. Maakt u iets mee waar u een onderbuikgevoel aan overhoudt of herkent u een vreemd verhaal? Meld dit dan via vreemdverhaal@medemblik.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl