18°C
Clear sky

Heerlijk West-Friesland

West-Friesland heeft een hoop te bieden, ook als het gaat om eten en drinken. Natuurlijk, we kennen allemaal de Opperdoezer Ronde. Maar er is zoveel meer. In Heerlijk West-Friesland gaan we op zoek naar lekkernijen die het leven nog nét iets aangenamer maken.

Deze week gaan we op bezoek bij Klaverkaas in Nieuwe Niedorp. Voor het maken van hun kazen wordt gebruik gemaakt van een eigen veehouderij. In Winkel staan zo’n vierhonderd koeien die gemiddeld ruim elfduizend liter melk per dag produceren. Op de geitenboerderij in Oude Niedorp zorgen zo’n 2100 geiten voor een dagelijkse productie van 6300 liter geitenmelk. De koeien en geiten krijgen natuurlijke voeding die ook afkomstig is van land van Klaver. Met recht een lokaal product dus! We vroegen Petra van Klaverkaas welke kaas we toch echt eens moeten proeven.

En, wat is het geworden?

“Als je het mij vraagt de Klaverkaas Kruiden. Een lekkere jong belegen kaas met knoflook, bieslook en selderij. De kaas is ongeveer zeven weken gerijpt. De kruidenkaas waar het allemaal mee begonnen is.”

Wat maakt deze kaas zo bijzonder?

“De Klaverkaas is de eerste kruidenkaas waar wij mee zijn gestart, na komijnekaas dan. De kaas heeft een subtiele kruidensmaak, maar is toch erg uitgesproken. Deze kaas is ook bijzonder omdat hij exclusief in onze eigen kaaswinkels wordt verkocht.”

Kun je wat meer vertellen over de achtergrond van deze kaas?

“We hadden tot we startten met Klaverkaas alleen blanke kaas en komijn als uitzondering. Al snel na de start van ons bedrijf kwam de vraag naar kruidenkazen. Daarna volgden veel meer ander kruidensoorten. Inmiddels hebben we er wel twintig.”

En wanneer is deze kaas het lekkerst, ’s ochtends op brood of toch maar op een kaasplankje met een goed glas wijn?

“Het is eigenlijk een heel veelzijdige kaas. Met een goed glas wijn of op een gebakken ei. Of als fondue, tosti, pizza… en ga zo maar door! Eigenlijk is de kaas altijd lekker.”

Dat klinkt goed allemaal. Waar kunnen we deze lekkernij op de kop tikken?

“Bij ons in de kaaswinkel in het Winkelhart in Nieuwe Niedorp of via onze webshop www.klaverkaaswinkel.nl

Foto’s: Wijn Design en Vandersterre

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl