0°C

Gratis workshop cyberveiligheid in Hoorn voor maatschappelijke organisaties

workshop cyberveiligheid thumbnail

Hoorn – De kans dat iemand je computer binnensluipt, is inmiddels groter, dan dat ze je pand binnensluipen: cybercrime. Eén op de vijf organisaties in Nederland heeft inmiddels kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Dat kan dus ook jouw stichting, vereniging of club overkomen. Om maatschappelijke organisaties te behoeden voor cybercrime organiseert Vrijwilligerspunt Westfriesland in samenwerking met CyberVeilig Westfriesland een gratis workshop op woensdag 29 mei.

Een mail van de KvK om je password te wijzigen. Een mail van je bank waarin ze zeggen dat je een nieuwe pas kunt aanvragen als je even op de link klikt… Herkenbaar? Maar herken je ook of het bericht inderdaad wel van de KvK komt of van jouw bank? Of van welk bedrijf dan ook? Of zitten er criminelen achter die ‘vissen’ naar informatie? Inmiddels is cybercrime helaas niet meer weg te denken in onze digitale werkomgeving en het wordt steeds lastiger om echt van misleiding te onderscheiden. De gevolgen kunnen echter groots zijn. Het kan namelijk leiden tot aanzienlijke financiële en operationele schade. En die kans is nog groot ook. 

Workshop

De workshop Cyberveiligheid is een interactieve en praktische workshop, waar inzicht wordt gegeven in de wereld van cybercrime, wordt besproken over hoe je phishing kunt herkennen en wordt dieper ingegaan op de basisprincipes voor veilig digitaal werken. Deze zijn zo opgesteld dat iedere gebruiker ermee uit de voeten kan. CyberVeilig Westfriesland daagt je uit om mee te denken en samen met andere deelnemers te werken aan ieders digitale veiligheid.

Netwerken na afloop

Een waardevolle bijkomstigheid van deze workshop is, dat we de gelegenheid bieden om met de andere aanwezige organisaties na afloop te netwerken. Deel elkaars activiteiten, successen, maar ook zaken waar je als organisatie tegenaan loopt. Het zal niet de eerste keer zijn dat er zo mooie samenwerkingen ontstaan! 

Aanmelden workshop 

Meedoen met deze gratis workshop? Je kunt je nog tot 10 mei aanmelden via info@vrijwilligerspunt.com. De workshop start om 19.00 uur en wordt gegeven bij Vrijwilligerspunt Westfriesland, Maelsonstraat 12 in Hoorn.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl