0°C

Gouden Nacht in Medemblik wederom zeer geslaagd

In de Gouden Nacht van Medemblik afgelopen zaterdag 5 november, stond het thema 1572 centraal. Verhalenvertellers, gidsen, muzikanten en acteurs namen de ruim 1.200 bezoekers mee door de avond van de geboorte van Medemblik.

Intrigerende verhalen en prachtige muziek

De organisatie kijkt tevreden terug op een prachtige, sfeervolle en enorm gezellige Gouden Nacht. Er was veel animo voor de theatrale tour ‘Het grote dilemma van Medemblik’. Bezoekers genoten van het verhaal en het boottochtje met een heuse onderzeeër. De legertrucks van het Oorlogsmuseum vertrokken vanaf kasteel Radboud en brachten de bezoeker naar diverse locaties waar van alles te beleven was.

Toneelvereniging Cunera voerde een bijzondere eenakter op in het Groene Kerkje waarbij de burgemeester letterlijk de hoofdrol vervulde: hij opende de Gouden Nacht en luidde de klok van het kerkje. In het Bakkerijmuseum nam historische muziekgroep De Zoete Inval en het Gouden Nacht projectkoor onder leiding van Margreet Drijver bezoekers mee terug naar de kermis van vroeger. Historici Peter Swart en Mark Raat gaven in het Stadhuis een doorlopende toelichting bij een portret van Willem van Oranje en Toneelgroep St. Pieter nam de bezoekers mee terug naar de Tweede Wereldoorlog in het Oorlogsmuseum.

Harmonie Crescendo uit Medemblik schoof in de kerkbanken van Theaterkerk Hemels en Onder de eeuw-oude balken van de Melchiorhoeve ontmoette de jonge talenten van muziekschool De Vuurvogel de Dichter van Medemblik, Mieke de Beer-Koomen. Veel animo was er ook voor de Martelaren van Wognum, opgevoerd door Toneelvereniging Oefenschool in Boerderij Welgelegen. In Huis Midwoud kon men luisteren gevleugelde liedjes over vrijheid door de Mannen van Stavast en filmmaker Thijs Smeele.

Complimenten voor organisatie en vrijwilligers

Bezoekers waren na afloop erg enthousiast. Vanuit diverse hoeken kreeg de organisatie complimenten voor de fantastische avond, de organisatie en het werk dat erin gestoken is. Iedereen heeft erg genoten. Met dank aan de inzet van de vrijwilligers en medewerkers van het Bakkerijmuseum, Kasteel Radboud, Oude Stadhuis, Oorlogsmuseum, Huis Midwoud, het Groene Kerkje, Theaterkerk Hemels, Melchiorhoeve, Boerderij Welgelegen, Café Brakeboer, alle programmamakers, koren, toneelverenigingen en medewerkers aan de Gouden Nacht.

Bekijk de foto’s via www.goudennacht.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl