0°C

Gemeentehuis Schagen kleurt oranje tegen vrouwengeweld

Gemeente Schagen doet mee aan de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ waarmee aandacht wordt gevraagd voor geweld tegen vrouwen. Het gemeentehuis wordt daarom oranje verlicht van 25 november tot en met 10 december

en wethouder Haydar Erol heeft op maandag 27 november om 10:00 de Orange the World-vlag gehesen op het gemeentehuis.

Orange the World

Orange the World is een wereldwijde campagne van UN Women Nederland die zich inzet tegen geweld tegen meisjes en vrouwen. Deze campagne vindt elk jaar plaats van 25 november tot 10 december. 25 November is de internationale dag tegen geweld naar vrouwen. 10 December is de internationale mensenrechtendag. 16 Dagen lang zijn er tentoonstellingen, activiteiten en worden verschillende gebouwen oranje verlicht. Dit jaar is het thema ‘Veilig, overal en altijd’. Het thema gaat over bewustwording dat geweld tegen vrouwen overal in de samenleving voorkomt. En dat iedereen iets kan doen om dit geweld te stoppen. Er wordt ook geld ingezameld voor het ‘Trust Fund to End Violence Against Women’. Dit is het grootste wereldwijde fonds dat zich inzet tegen geweld naar meisjes en vrouwen.  

Wethouder Haydar Erol: “Met dit soort activiteiten willen we de bewustwording vergroten van het feit dat de verschillende vormen van geweld tegen vrouwen niet alleen achter de voordeur en op straat plaatsvindt. Maar overal in de samenleving.”

Energiezuinige oranje verlichting

De energiezuinige LED verlichting kleurt het gemeentehuis 16 dagen lang oranje. De kleur oranje staat voor een zonsopgang, een positief symbool voor een toekomst zonder geweld

Wat kan jij doen?

Om de campagne te steunen kun je doneren. En je kunt meedoen op social media door de hashtag #OrangeTheWorldNL te gebruiken. Op de site van Orange the World vind je alle informatie over de campagne: www.orangetheworld.nl/.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl