15°C
Broken clouds

Fiets mee en maak kans op een uniek picknickkleed bij de fotowedstrijd Wonen in Iconen

Woensdag 20 april jl. heeft burgemeester Streng de fiets- en luisterroutes Wonen in Iconen in Medemblik feestelijk afgetrapt. Inmiddels worden de routes onder begeleiding van de verhalende podcast veelvuldig gefietst. Vanaf 1 juni staan alle afleveringen online én kun je mee doen aan de fotowedstrijd. Door jouw mooiste iconische foto langs de route in te sturen maak je kans op een uniek picknickkleed!

Een ode aan het West-Friese landschap in vier delen

Wonen in Iconen is een vierdelige luisterroute door het West-Friese landschap voor op de fiets. In de verhalende podcast nemen dorpsgenoten Yvonne Molenaar en René Smit uit Twisk je mee op pad tijdens twee gevarieerde fietsroutes door Medemblik en de omringende dorpen. Hierin voeren muziek en water afwisselend de boventoon.

René vertelt: “De podcast geeft achtergrondinformatie, weetjes, short cuts en doe-tips voor onderweg. In elk dorp maken we een stop bij een iconisch gebouw en wordt er een praatje  gemaakt met de eigenzinnige bewoners, die elk op hun eigen manier een steentje bijdragen aan de instandhouding van onze gemeente, óns West-Friesland!”

Stuur jouw iconische foto in

Van juni tot en met oktober maak je elke maand kans op een uniek picknickkleed. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is jouw mooiste iconische foto die je gemaakt hebt tijdens de route insturen via info@woneniniconen.nl. De winnaar wordt aan het einde van de maand bekend gemaakt via social media.

Over Wonen in Iconen

Wonen in Iconen is tot stand gekomen met steun van de gemeente Medemblik, in het kader van het themajaar Ode aan het landschap. Meer informatie op www.woneniniconen.nl of via www.cultuurmedemblik.nl en www.odeaanhetlandschap-nh.nl. De fiets- en luisterroutes zijn ontwikkeld voor de inwoners van de gemeente Medemblik, maar ook voor dagjesmensen en vakantiegangers: actieve cultuurliefhebbers met een voorliefde voor fietsen, wandelen, erfgoed en landschap. De podcast kan individueel of samen worden beluisterd.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl