3°C
Scattered clouds

Enkhuizer jongeren aan het werk op Vlieland

Een groep van zes Enkhuizer jongeren is deze week op Vlieland om samen met zes jongeren uit Meppel mee te helpen bij de opbouw van het festival Into The Great Wide Open, dat plaatsvindt van 1 t/m 4 september. Het project, een samenwerking van het jongerenwerk in Enkhuizen en Welzijn MensenWerk uit Meppel, is bedoeld om een bijzondere werkervaring te bieden.

Handen uit de mouwen

De organisatie van Into The Great Wide Open werkte de afgelopen jaren geregeld samen met zorg- en welzijnsinstellingen. Uitgangspunt was om bij het festival maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Ook dit jaar heeft Into The Great Wide Open jongeren uitgenodigd om op Vlieland de handen uit de mouwen te komen steken. Het festival en de plaatselijke camping Stortemelk faciliteren deze activiteit door reis en verblijf van de jongeren volledig te vergoeden.

Waardevolle levenservaring

Volgens jongerenwerker Jochem Hoven van Welwonen Enkhuizen is de reis een mooie ontwikkelkans voor de betrokken jongeren. “Op het mooiste eiland van Nederland mee mogen werken aan zo’n mooi festival is natuurlijk al bijzonder, maar twee groepen jongeren uit verschillende regio’s samenbrengen door ze samen te laten werken is een waardevolle levenservaring”, aldus Hoven. “Het is leuk om te zien hoe de groep uit Enkhuizen meteen aansluiting vindt bij de groep uit Meppel. Voor veel van de jongeren is het meer dan alleen een paar dagen helpen opbouwen. Sommigen zijn al jaren niet op vakantie geweest, of hebben er baat bij om even uit de sleur van thuis te ontsnappen. Dit is een ervaring die zoveel meer oplevert dan de som der delen.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl