2°C
Broken clouds

EHBO Stede Broec anno 2022 en de toekomst

Sinds 2020 heeft EHBO Stede Broec een eigen onderkomen, een eigen dak met een eigen deurbel. “We staan nu definitief op de kaart van Google, na een jaar met covid-19 en verbouwen wel lesgeven niet lesgeven, wel evenementen, geen evenementen zijn we toch heel positief 2022 in gegaan.

“Ons onderkomen is zo ver klaar dat we onze gang kunnen gaan en les kunnen geven zoals we willen, van hoogstaande kwaliteit en met twee instructeurs voor de groep en hulp van Lotus slachtoffers.”

Het jaar 2022 zal in het teken staan van veranderingen in structuur en willen onze partners helpen om te gaan groeien. Het jaar van 2022 gaat ook in het teken staan van meer samenwerken en opleidingen. “We hebben drie of vier leden die we kunnen en mogen opleiden tot Lotus Slachtoffer om onze herhalingsles en basisopleiding goed te blijven voorzien. Basiscursus EHBO volgens Oranje Kruis welke we elk jaar willen verzorgen is een pré, hier houd je ook je leden aantal mee in stand en eventueel nieuwe Evenementen Hulpverleners.” Want ja, ook de evenementen worden steeds groter en meer en de eisen voor organisaties worden zwaarder en scherper.

“Naast EHBO opleidingen zijn we ook bezig met Brand & Ontruiming om onze leden ook een BHV certificaat te geven dit is weer interessant voor hun werk en werkgever. Maar ook voor onze Evenementen Hulpverlener, kijk eens met ander ogen naar een festival terrein. Waar zijn de nooduitgangen en waar staan de brandblussers? En wat is jouw rol als Eerste Hulpverlener bij een ontruiming?”

“Ook gaan we het project Burger AED voor de gemeente Stede Broec verder uitbouwen en perfectioneren. Van de 6 minuten zone waar het mee begon is het nu een 750 meter zone geworden. Dus eigenlijk moet je elke 750 meter een beschikbare AED kunnen vinden. Wij willen naar een 500 meter zone binnen de bebouwde kom.” En dit betekend dat er in de huidige dekking nog vier of vijf openbare AED’s bij moeten komen. Daarna in elke nieuw te bouwen woonwijk eentje.

De extra AED’s is een grote wens die EHBO Stede Broec dit jaar en in 2023 gaan bespreken met de politiek. “Natuurlijk zijn we al druk bezig met de lobby. Want stil zitten kunnen wij en willen wij niet meer.”

“Voor 2022 en verder wensen wij natuurlijk dat de evenementen sector weer in beweging is en dat we hen weer mogen ondersteunen. Helpen op de vaccinatie locatie is nu noodzakelijk, maar kan natuurlijk niet eeuwig doorgaan. We moeten weer samen kunnen dansen en springen, sport en spel.”

“Kort weg: We zijn lekker bezig en gaan lekker door.” Samen en met Elkaar #samenEHBO

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl