6°C
Overcast clouds
6°C
Overcast clouds

Eerste matches project XL: Hoorns Goud

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen maart deed de Westfriese Uitdaging een oproep voor een nieuw project XL. Uit 17 aanmeldingen koos de matchgroep voor het project Hoorns Goud. Een mooi project waarbij acht nieuwkomers/vluchtelingen worden geholpen om van een uitkering naar betaald werk te gaan.
Dit doen zij door oesterzwammen en shiitake te kweken op koffiedik (trash to treasure). Hierdoor kan de Westfriese horeca een duurzame switch van vlees naar vegetarische proteïne maken. Als het in Hoorn eenmaal loopt, wil men het verder over Westfriesland uitrollen.


De eerste matches zijn gemaakt!

Door WerkSaam Westfriesland zijn inmiddels twee bouwketen beschikbaar gesteld waarin de kwekerijen opgebouwd kunnen worden. De bouwketen mogen bij Lifebuilderschurch gestald worden. In de bouwketen worden de oesterzwammen en shiitake op koffiedik gekweekt. Het koffiedik wordt per bakfiets opgehaald bij restaurants in Hoorn en omgeving.

Een bijdrage leveren?

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het project XL: Hoorns Goud? Er wordt nog gezocht naar een elektrische bakfiets, betegelingspanelen, een airco en diverse stellingen en werktafels. Ook wordt er gezocht naar een lokale kunstenaar voor de reclamebeschildering en een grafisch designer. Meer informatie is te vinden via www.westfrieseuitdaging.nl/vraag-en-aanbod.

Over de Westfriese Uitdaging

De Westfriese Uitdaging is een stichting die het bedrijfsleven koppelt aan maatschappelijke organisaties. Maatschappelijke organisaties zijn op zoek naar kennis of materialen en bedrijven willen graag maatschappelijk betrokken ondernemen. Dus in plaats van dat spullen worden weggegooid bij een verhuizing, worden verenigingen blij gemaakt. Of bijvoorbeeld in plaats van paintballen tijdens een teamuitje, gaat een bedrijf klussen bij een dierenopvang. Alles is met gesloten beurs. In de vijf jaar dat de Westfriese Uitdaging al bestaat, zijn er al bijna 700 succesvolle verbindingen gelegd tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dat vinden wij geweldig!

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl