2°C
Scattered clouds

Drukke start van het hemelvaartsweekend bij Reddingsstation Wijdenes

Het was een drukke woensdagmiddag voor de reddingboten uit Wijdenes. De vrijwillige redders zijn ruim 5 uur op het water geweest voor drie inzetten voor de Nederlandse Kustwacht.

De eerste melding kwam even voor half drie binnen. Een zeiljacht, varende op de motor, was onderweg van Medemblik naar Muiden en kreeg ter hoogte van de EA-1 boei motorstoring. Omdat men de problemen zelf niet kon oplossen is besloten op de fok richting Enkhuizen te varen. Vanwege de wind wilde de bemanning graag een reddingboot ter assistentie erbij hebben.

Reddingboten De Arend en De Gooier zijn ter plaatse gegaan en hebben een opstapper overgezet. Assistentie van De Gooier bleek niet meer noodzakelijk en is daarom retour gegaan. Het zeiljacht is onder zeil richting Enkhuizen gevaren waar het met assistentie van de reddingboot is afgemeerd bij scheepswerf De Gier Maritiem.

Nadat het jacht is afgemeerd werd de reddingboot via de marifoon opgeroepen voor een ander zeiljacht met problemen nabij het Naviduct. Dit zeiljacht had eveneens motorproblemen en kon daardoor niet het Naviduct binnenvaren. Het zeiljacht is langszij genomen en ook afgemeerd bij De Gier Maritiem voor reparatie.

Onderweg terug richting Wijdenes werd reddingboot De Arend door het Kustwachtcentrum opgeroepen voor een windsurfer in problemen bij de Marker Wadden. Direct werd de koers verlegd richting de Marker Wadden. Door het Kustwachtcentrum werd reddingboot De Gooier opnieuw gealarmeerd en werd ook de reddingboot van Lelystad gealarmeerd om bij de zoekactie te assisteren. Er werden in het gebied diverse surfers aangetroffen, maar geen van hen bleek in problemen te zijn. Na een zoekactie van zo’n anderhalf uur was het hele zoekgebied afgezocht en is geen surfer in problemen aangetroffen en waren er geen vermissingen gemeld waarop de zoekactie werd gestaakt. Na ruim 5 uur op het water lagen beide reddingboten om 20:00 uur weer uitruk gereed in de haven.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl