0°C

Drie wethouders van Schagen namen afscheid

Dinsdagavond 14 juni, bij de raadsvergadering, namen de zittende wethouders Jelle Beemsterboer, Joke Kruit en Sigge van de Veek afscheid.

Sigge van der Veek is namens het CDA wethouder geweest vanaf 2013 tot heden. De eerste periode duurde vijf jaar. Hij was destijds wethouder verkeer & vervoer, openbare werken, duurzaamheid en milieu, dorpen, kernen en wijken. De tweede periode vanaf 2018 was hij wethouder Samenlevingszaken. Na bijna tien jaar wethouderschap vond Van der Veek het tijd om ruimte te maken voor de jongere generatie. Hij heeft besloten uit de politiek te treden en zich weer in te zetten voor het familiebedrijf Fluwel.   

Joke Kruit was, namens JessLokaal, vanaf 2018 wethouder Financiën, Participatie, Sport & Cultuur. Haar enthousiaste inzet voor de sport en cultuur wordt geprezen door inwoners en verenigingen. Haar kennis op het gebied van kunst heeft ze de afgelopen jaren ingezet om kunstenaars een podium of bekendheid te geven. Voor sportend Schagen voelde ze zich sterk verantwoordelijk. Ze was daarom regelmatig aanwezig bij openingen. Ook bezocht zij jubilerende clubs in Schagen. Joke Kruit heeft de afgelopen jaren vaak ‘Het Compliment van Schagen’ mogen uitreiken aan inwoners uit het verenigingsleven, de sport en de cultuur. Haar aanwezigheid als wethouder bij deze uitreikingen werd altijd zeer gewaardeerd. Voor haar inzet voor de samenleving van Schagen is Joke Kruit onderscheiden met het Compliment van Schagen.

Jelle Beemsterboer was, namens het CDA, vanaf 2014 wethouder Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken. Als jonge bestuurder startte hij in de loop van de jaren vele projecten, heeft ze vlot getrokken of een nieuwe impuls gegeven, waarbij hij niet schroomde om zelf de discussie te openen. Jelle Beemsterboer heeft landelijke bekendheid gekregen door zijn eigen wijze visie over stikstof.  Langlopende dossiers kregen door zijn onvermoeibare inzet een goede wending. Een voorbeeld hiervan is de verbouw van winkelcentrum Makado. Door zijn initiatief is het Energy en Health Campus ontstaan. Hij gaf een boost aan deze Campus, voor mensen die willen werken en leren rond gezondheid en energie. Voor zijn grote inzet voor de gemeente Schagen is Jelle Beemsterboer onderscheiden met de Erepenning van Verdienste van Schagen.

Foto’s: Pierre Mettes

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl