0°C

Doe mee met World Cleanup Day Schoon Westfriesland

Schoon Westfriesland ruimt zaterdag 16 september tijdens World Cleanup Day 2023 zwerfafval op voor een schoon en veilig milieu voor mens en dier. West-Friesland word steeds een stukje schoner dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. Er wordt tijdens World CleanUp Day opgeruimd in Hoorn, Wervershoof, Medemblik, Andijk en Enkhuizen.

In Hoorn organiseert CleanUP Hoorn ‘strandjutten’ van 14.00 tot 16.00 op het nieuwe Stadsstrand. In Wervershoof verzamelen de vrijwilligers zich bij de Werenfridusschool. Deze Cleanup wordt georganiseerd door ‘Opgeruimd staat netjes.’

In Enkhuizen wordt er zwerfafval geraapt vanuit het Milieu Educatief Centrum Hertenkamp Enkhuizen, Schoon Enkhuizen en Clean Green Kayak machine. Dus ook vanaf het water kun je ons komen helpen. Er zijn 10 plekken vrij in de kayaks. Na afloop is er voor de kleine helden de mogelijkheid om te knutselen met zwerfafval. Iedereen die komt helpen mag na afloop een ijsje halen bij Het Enkhuizer Friethuys. Voor materiaal, koffie, thee en limonade word gezorgd en deelname is gratis.

Samen maken we verschil
Tijdens deze opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Meer dan 50 miljoen vrijwilligers zetten zich wereldwijd in om zwerfafval te verzamelen.

World Cleaunup Day biedt ons de gelegenheid om de handen ineen te slaan en een positieve verandering teweeg te brengen. Doe mee en wordt een held die zijn steentje bijdraagt aan het oplossen van het wereldwijde zwerfafvalprobleem.

Aanmelden of meer informatie: schoonwestfriesland@gmail.com

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl