15°C
Broken clouds

De Factorie doet mee aan het ANWB Kinderfietsenplan

Ieder kind een fiets! Om echt goed te leren fietsen moet elk kind veel oefenen in het verkeer, het liefst zo veilig mogelijk. Dit is helaas niet voor ieder kind mogelijk, want voor veel kinderen in Nederland is het hebben van een eigen fiets, om financiële redenen, niet vanzelfsprekend.

De Factorie is vanaf nu fietsinzamel- en reparatiepunt voor het ANWB Kinderfietsenplan. Heb je nog een kinderfiets in je schuur die niet meer wordt gebruikt? Dan kan je deze vanaf heden afgeven bij de Factorie. De fietsen die worden gedoneerd, knappen we samen met vrijwilligers op of demonteren we, zodat we de onderdelen kunnen hergebruiken. Op deze manier krijgt je fiets een tweede leven. De opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden voor een veilige fiets.

Op de website van de ANWB kan iedereen lezen waar voor hem/haar het dichtstbijzijnde inzamelpunt is. Voor de gemeente Schagen is dat Werkleerbedrijf De Factorie, onderdeel van Wonen Plus Welzijn aan de Zijperweg 14 in Schagen. De inzamelpunten zijn te herkennen aan een deursticker met de tekst: “Trotse partner van het ANWB Kinderfietsenplan.”

Je bent welkom om je fiets te brengen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 12.00 uur. Als je de fiets niet zelf kunt brengen, dan kan je je ook aanmelden via https://www.anwb.nl/forms/over-anwb/kinderfietsenplan/doneer-een-fiets om je fiets door één van onze vrijwilligers te laten ophalen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl