15°C
Broken clouds

De Enkhuizer Damclub

Mocht u uit onderstaande afbeelding opmaken dat de Enkhuizer Damclub intussen 382 jaar bestaat, dan moeten we u toch waarschuwen. Het is een klein stukje van een van de ramen in het Waaggebouw en de afkorting betekent iets anders. Pal tegenover dat Waaggebouw werd wel in 1841 een damwedstrijd gehouden, in het logement van de heer Brouwer, dat later bekend werd als De Kolfbaan. Zilveren lepels en vorken kon men ermee winnen, en als hoofdprijs een ingelegd dambord met stukken. Maar pas 65 jaar later werd de damclub opgericht. Toch bijzonder, want daarmee blijkt E.D.C. momenteel de oudste damclub in ons land te zijn, die nog in de oorspronkelijke vorm bestaat.

Alle jaren werd er sindsdien competitie gespeeld, maar in maart 2020 kwamen alle damcompetities dankzij corona stil te liggen, één dag nadat het eerste team kampioen in de provinciale hoofdklasse was geworden. Langzaamaan komt nu de boel weer op gang; zo is er de afgelopen weken gespeeld voor het wereldkampioenschap. Maar nog steeds is het onduidelijk of er in september een nieuwe competitie kan worden gestart.

Dammers moeten het hebben van online wedstrijden en van artikelen die op het internet verschijnen, bijvoorbeeld op de website van E.D.C.:  enkhuizerdamclub.nl. Behalve analyses van “recent” gespeelde partijen, staan er talrijke artikelen op over de geschiedenis van de club.

Wilt u informatie over het dammen in West-Friesland, belt u dan eens met Hans van der Veen, 0227-593399, of stuur hem een mailtje: hans@vdveen.org.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl