13°C
Clear sky

Cursus Waarnemen bij Sterrenwacht Saturnus

De cursus Waarnemen is een meer praktijkgericht vervolg op de Basiscursus, maar u kunt ook deelnemen zonder het volgen van de Basiscursus. In vijf lessen wordt uitgelegd hoe u zelf de meest bijzondere waarnemingen kunt doen. Ook met het blote oog en een simpele verrekijker zijn al bijzondere objecten te zien en zijn er prachtige foto’s te maken, zelfs als u (nog) niet over een telescoop bezit.

Natuurlijk wordt alles nog interessanter als u door een telescoop kunt kijken, maar hoe werkt zo’n apparaat, waar moet je op letten als je een telescoop gebruikt en hoe kun je (zelfs met een eenvoudige smartphone) mooie foto’s maken van bijvoorbeeld de maan! Zodra de weersomstandigheden het toelaten geven we een praktijkles, waarbij we u begeleiden in het gebruik van uw eigen apparatuur (verrekijker, telescoop, camera) of de kijkers van de sterrenwacht.

Ook bij deze cursus ontvangt u een cursusboek. De cursus duurt 5 weken, de lessen beginnen om 19:30 uur en duren, inclusief een korte koffiepauze, ongeveer 2 uur. Uiteraard, als het weer het toelaat, gaan we kijken; ook als we les daarvoor even moeten onderbreken.

Cursusdata: woensdag 10, 17, 24 en 31 januari; 7 februari 2024.

Adres: Sterrenwacht Saturnus, van Veenweg 98, 1701 HH  Heerhugowaard.

Aanmelden via cursus@sterrenwachtsaturnus.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl