6°C
Overcast clouds

Crisisopvang asielzoekers Avenhorn zoekt vrijwilligers

Ruim drie maanden heeft een groep van maximaal 225 asielzoekers in de tijdelijke crisisopvang gezeten op het parkeerterrein van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Medio maart verhuist de groep naar Avenhorn. Vrijwilligerspunt Westfriesland zoekt hierdoor nieuwe vrijwilligers voor de opvang in Avenhorn.

Vanwege de opening van het buitenmuseum is verblijf op de parkeerplaats van het Zuiderzeemuseum niet langer mogelijk. Opvang is echter nog steeds hard nodig, omdat er in het aanmeldcentrum in Ter Apel onvoldoende plek is. Sinds deze week wordt er hard gewerkt om de nieuwe locatie gereed te maken voor de asielzoekers die 15 maart verwacht worden. De opvang in Avenhorn zal tot november dit jaar duren. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is verantwoordelijk voor de organisatie van de opvang.

Vrijwilligerspunt Westfriesland is benaderd voor het werven van de vrijwilligers. Klaas-Jan Groot van Vrijwilligerspunt: “Wij mochten ook voor de locatie in Enkhuizen de werving op ons nemen. En met succes, want wij wisten ruim 70 vrijwilligers enthousiast te krijgen. Hoewel er vrijwilligers zullen zijn die meegaan naar Avenhorn, zal er ook behoefte zijn aan nieuwe vrijwilligers. Wij hopen ook op deze locatie weer te mogen rekenen op de bereidwilligheid van de Westfriezen om een ander in nood veiligheid en bescherming te bieden.”

Organiseren activiteiten 
De gevraagde hulp is vooral gericht op het organiseren en begeleiden van laagdrempelige activiteiten. Denk aan activiteiten op het gebied van sport, spelletjes, handwerken, maar ook taalles voor volwassenen en kinderen. De activiteiten zullen vooral in de middag plaatsvinden en daarom wordt er voornamelijk gezocht naar mensen die tussen 14.00 – 17.00 uur enkele uren beschikbaar zijn.

Aanmelden als vrijwilliger 
Op de website www.vrijwilligerspunt.com staat op de homepage een aanmeldformulier. Iedereen die wil helpen bij activiteiten kan zich via dit formulier aanmelden. Ook als je je op een andere manier wilt inzetten voor de vluchtelingen, of alleen ’s avonds beschikbaar bent, kun je je aanmelden. Vrijwilligerspunt zorgt ervoor dat de aanmeldingen bij de veiligheidsregio terechtkomen. Zij zullen het verdere contact op zich nemen en met de vrijwilligers de mogelijkheden van inzetbaarheid en beschikbaarheid afstemmen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl