13°C
Broken clouds

Controle bij meerdere bedrijfspanden in Schagen


De gemeente Schagen heeft op donderdagavond 27 oktober samen met de politie bij meerdere bedrijfspanden een integrale controle gehouden. Bij een integrale controle wordt gecontroleerd op meerdere punten zoals bouwwetgeving, brandveiligheid, illegale bewoning en mogelijke criminele activiteiten.

De controle werd uitgevoerd om ondermijning tegen te gaan. Ondermijning betekent dat criminelen voor illegale activiteiten gebruik maken van legale bedrijven en diensten. Dat zorgt er voor dat een gevoel van veiligheid en leefbaarheid afneemt. Tijdens de controle werden in een garagebox meerdere voorwerpen gevonden die
bestemd zijn voor onder meer het telen van drugs.

Het ging onder meer om een slakkenhuis, assimilatielampen, armaturen, een dompelpomp, tijdschakelaars, een pH-meter en een hoeveelheid stekkenblokken om ongeveer 170 jonge planten in te kunnen kweken. Het is volgens de Opiumwet strafbaar om een combinatie van deze voorwerpen te hebben. De spullen zijn daarom door de politie in beslag genomen. Zij zullen worden vernietigd. Meerdere eigenaren waren blij met de controle. Ook zij maakten zich zorgen over mogelijk onjuist gebruik van hun bedrijfspanden. De meeste eigenaren of huurders kwamen nadat zij gebeld waren over de controle snel ter plaatse om de deur open te maken. Enkele deuren moesten de gemeente en politie zelf open maken met hulp van een slotenmaker.
In de toekomst worden er meer integrale controles gehouden in bedrijfspanden.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl