9°C
Scattered clouds

Column Team Sportservice West-Friesland (Stedebroec)

Beste lezer,

Tijdens de laatste gymlessen stond het bewegen op muziek centraal. Om ritme te herkennen doe ik naast dansen ook opdrachten als ringzwaaien, touwtjespringen en trampolinespringen. Hier zit namelijk ook een ritme in verwerkt. Bij het trampolinespringen bestond mijn situatie uit twee trampolines die tegen dezelfde kast aan stonden. De kinderen moesten op het ritme van de muziek aanlopen en springen over die kast. Op het ritme moesten ze om en om aanlopen en springen.

Het herkennen van het ritme was voorbereidend op de koningsspelen dans “zij aan zij”. Wilt u deze dans oefenen met uw kinderen of kleinkinderen, zoek dan op YouTube “zij aan zij koningsspelen 2021 vertraagd”. Dit is een variant die zowel zittend als staand kan worden uitgevoerd.

Vanuit mijn rol als gebiedsverantwoordelijke ben ik op bezig om een WhatApp groep op te zetten voor de sportaanbieders in de gemeente Stede Broec. Het doel van deze app is om de aanbieders nog gerichter te informeren over actuele (sport)zaken in onze gemeente. Wilt u ook als eerste op de hoogte zijn? Stuur dan een mail naar bdehaas@teamsportservice.nl en ik voeg u toe.

Het maatschappelijk sportakkoord van gemeente Stede Broec heeft voor aankomend jaar extra financiële mogelijkheden. Speciaal voor verenigingen. De kerngroep organiseert daarom op woensdag 19 mei een digitale bijeenkomst om 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt hierover meer verteld. Iedereen die betrokken is bij een vereniging of stichting met een maatschappelijk doel is van harte welkom.  

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.teamsportservice.nl/westfriesland voor meer informatie of stuur een mail naar bdehaas@teamsportservice.nl

Sportieve groet,

Bart de Haas
Buurtsportcoach Stede Broec
Team Sportservice West-Friesland

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl