-0°C
Broken clouds

CDA Noord-Holland presenteert verkiezingsprogramma in braille

In het kader van de Wereld Braille Dag heeft Simon Dijk uit Enkhuizen op woensdag 4 januari de tien belangrijkste punten van het CDA-verkiezingsprogramma, in braille aangeboden aan Sandra van Leeuwen van de Oogvereniging Noord-Holland. Sandra is slechtziend en actief binnen het kernteam van Oogvereniging Noord-Holland. Het initiatief van het CDA om de provinciale politiek nog toegankelijker te maken, voor blinden en slechtzienden waardeert zij zeer.

Met de vertaling van de belangrijkste punten uit het verkiezingsprogramma in braille toont het CDA aandacht te hebben voor de ruim 350.000 blinden en slechtzienden in Nederland. Simon: Het CDA is een echte volkspartij en dat betekent dat we voor iedereen toegankelijk zijn. Ook ons verkiezingsprogramma moet door eenieder gelezen kunnen worden. We vinden het van groot belang dat ook mensen met een visuele beperking kunnen mee draaien in onze samenleving.”

Recent pleitte oa. Kamerlid Lucille Werner voor een audiodescriptie (waarbij een stem vertelt wat in beeld is is te zien) bij de publieke omroep. 

Het tienpuntenplan is door de CBB uit Ermelo in braille omgezet. De CBB (Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden) is gespecialiseerd in het toegankelijk maken van lectuur en informatie voor mensen met een leesbeperking. Lectuur en informatie wordt omgezet naar passende leesvormen als braille, maar ook grootletter en audio. De CBB zet zich daar, samen met ruim 200 vrijwilligers, dagelijks voor in.

Sinds 2001 wordt wereldwijd op 4 januari, de geboortedag van Louis Braille, aandacht besteed aan het belang van communicatie voor blinden en slechtzienden. Door de uitvinding van het brailleschrift hebben ook blinden toegang gekregen tot veel informatie. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl