6°C
Broken clouds

Binnenvaartschip in problemen op het IJsselmeer

Zondagmorgen werden de KNRM reddingstations Enkhuizen, Medemblik en Andijk gealarmeerd voor een binnenvaartschip welke op het IJsselmeer in problemen was geraakt en water maakte.

Het 80 meter lange met zand geladen binnenvaartschip was onderweg van Eemshaven naar Utrecht, toen het zondagmorgen halverwege Lemmer – Enkhuizen in moeilijkheden kwam op het IJsselmeer door de harde wind en overkomende golven.

Via het Kustwachtcentrum werd er om assistentie gevraagd waarop de reddingboten van Andijk, Medemblik en Enkhuizen onder prio 1 uitvoeren. Ter plaatse aangekomen werden er meerde pompen en opstappers overgezet en de situatie in kaart gebracht.

Reddingboot Watersport van reddingstation Enkhuizen werd door de Kustwacht benoemd tot On Sene Coördinator en naam de leiding over het incident opzich.

Het schip bleek na onderzoek niet lek maar de lading in het beungedeelte van het schip was verzadigt geraakt door overkomend water. Hierdoor kwam het schip dieper te liggen en was het aan de grond gelopen. Met vier pompen werd geprobeerd het schip vrij  van de bodem te krijgen.

Marine sleepboot Gouwe, welke op het IJsselmeer onderweg was naar Amsterdam , kwam ter assistentie richting het incidentschip . Maar is uiteindelijk niet ingezet.

Na hard werken lukte het schip om zelfstandig los te komen, ook de wind was wat afgenomen waardoor er minder water overkwam en er veilig koers kon worden gezet richting Enkhuizen. Alle reddingboten werden bedankt voor hun inzet en konden retour reddingstations.

Datum: 6 februari – Alarm: 09:47 uur – Weer: Bewolkt – Zicht: Matig – Wind: West zuid-west 8 – Temperatuur: 7 graden

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl