0°C

Bello Festival: 57 kilometer reisbelevenissen

Bello Festival
Op station Wognum | © Hein Stap

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik organiseert in het weekend van 6 en 7 juli het Bello Festival. Dat betekent reizen als in vroegere dagen met stoomtram, boot en historische trein tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen.

Er wordt volgens een uitgebreide dienstregeling gereden met historische stoomtrams tussen de museumstations Hoorn, Wognum, Twisk en Medemblik. Een van de stoomtrams is de beroemde locomotief Bello, de naamgever van het festival. Op de stations onderweg demonstreren rollenspelers leven en ambachten aan het begin van de Twintigste Eeuw. Ook worden er diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd en zijn er demonstraties op modelspoorbanen. In aansluiting op de tramdienst vaart Motorschip Friesland uit 1956 tussen Medemblik en Enkhuizen. Tenslotte rijdt de oudste rijdende elektrische trein in Nederland, ‘Blokkendoos mC9002’ uit 1924 tussen Hoorn Tramstation en Enkhuizen.

De rondreis van in totaal 57 kilometer met de historische vervoermiddelen maakt het Bello Festival tot een van de langste evenementen van Nederland.

Voorafgaand aan het festival vindt op vrijdag 5 juli het avondprogramma Bello Festival Parade plaats. Op tramstation Hoorn trekt de gehele collectie rijdende stoomtrams van de Museumstoomtram en treinen van buiten het museum voorbij. Ook kan vanavond een korte stoomtramrit worden gemaakt.

Meer informatie en tickets: stoomtram.nl/evenementen

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl