13°C
Scattered clouds

Basisschool de Idenburg in Andijk bevordert gezonde leefstijl met watertappunt 

Op maandag 13 november werd het watertappunt op basisschool de Idenburg in Andijk officieel in gebruik genomen. Wethouder Yannick Nijsingh en schoolleidster Dieneke Mulder waren aanwezig bij de feestelijke opening. Het watertappunt maakt deel uit van de gezonde initiatieven van de school en haar leerlingen.

Het watertappunt is begin oktober geplaatst en sindsdien in gebruik. Het tappuntstaat niet alleen ter beschikking voor de schoolkinderen, maar ook voor voorbijgangers en omwonenden. Tijdens de officiële opening benadrukte wethouder Nijsingh het belang van voldoende water drinken en moedigde de aanwezige kinderen aan om hier actief gebruik van te maken. Het watertappunt werd symbolisch ingewijd door enkele bidons te vullen, een handeling die met enthousiasme werd uitgevoerd door wethouder Nijsingh. De feestelijke gelegenheid werd afgesloten met een spetterende waterdans. 

JOGG Medemblik juicht de toename van watertappunten op scholen toe. Lisette Boon, JOGG-regisseur, benadrukt: “Scholen dragen met watertappunten bij aan het bevorderen van een gezonde leefstijl bij de jeugd.” Als JOGG-gemeente zet Medemblik zich sterk in voor een gezonde leefomgeving voor de jeugd. Onlangs opende de gemeente drie watertappunten, waaronder De Bangert in Andijk en De Schelp in Wervershoof, met deels subsidie van Univé. 

Tijdens de opening werd niet alleen het watertappunt gevierd, maar ook werd een langdurige overeenkomst tussen de gemeente Medemblik en JOGG (Gezonde jeugd, gezonde toekomst) getekend. Deze langdurige samenwerking met JOGG is een stap in de richting van preventieve maatregelen om de gezondheid van de jeugd te bevorderen. Door zich in te zetten voor gezonde initiatieven en programma’s draagt de gemeente bij aan het voorkomen van eventuele gezondheidsproblemen nog voordat ze zich voordoen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl