0°C

Alzheimer Café Enkhuizen dinsdag 24 oktober 2023

Het Alzheimer Café Enkhuizen organiseert een informatieve bijeenkomst over het thema

 “Niet Pluis Gevoel”.

Tijdens deze avond zal Dr. Pieter Fluitsma, huisarts, optreden als gast en zal het gesprek worden geleid door Jos Lankreijer.

Dementie is een veel voorkomend gezondheidsprobleem dat steeds meer mensen treft. Maar wat kun je doen als je zelf of iemand in je omgeving zorgen maakt over geheugenproblemen? Wat is het verschil tussen normale vergeetachtigheid en de eerste tekening van dementie? Wat zijn de stappen in het diagnostisch proces en welke rol speelt de huisarts in dit traject? En zijn er effectieve medicijnen om de progressie van dementie te verspreiden?

Deze en vele andere vragen zullen tijdens de bijeenkomst aan bod komen. Dr. Pieter Fluitsma zal zijn kennis delen over hoe een ‘niet pluis gevoel’ verminderd kan worden en welke stappen gevolgd moeten worden voor een eventuele diagnose. Hij zal ook in gaan op de rol van de huisarts bij de ondersteuning van patiënten met dementie.

Daarnaast bied de avond de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Datum: dinsdag 24 oktober  Tijd: 19:30 uur inloop vanaf 19:00 uur Locatie: Herfstzon, ingang Kwakerspad.

Iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp is van harte welkom. De toegang is gratis, aanmelding vooraf is niet nodig. Het Alzheimer Café Enkhuizen is een veilige en gastvrije omgeving waar mensen met dementie, hun naasten en andere geïnteresseerden bijeenkomen om informatie en steun te vinden.

Meer informatie kunt in op de website van Alzheimer Nederland vinden.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl