13°C
Drizzle

All Classes For Beauty in Zwaag thuis in lesgeven

Het bedrijf bestaat inmiddels 5 jaar en ontwikkelt zich gestaag tot een plek die een centrale plaats inneemt als het gaat om het bedienen van de pedicure- en de manicuresector in de Westfriese regio. Een bedrijf dat zich richt op het opleiden tot pedicure, medisch pedicure, manicure en schoonheidsspecialisten met daarbij een groothandel in alle artikelen die voor deze beroepsgroepen nodig zijn.

Jolanda Fokke is oprichter en eigenaar van het bedrijf en merkt dat er heel veel vraag is naar de opleidingen die haar bedrijf aanbiedt. “We zijn gestart in Zwaag, gewoon omdat er in dit deel van Noord-Holland nog geen opleidingen voor deze beroepsgroep aangeboden werden.” Zij stelt dat er naast de behoefte voor deze opleidingen ook nog een tekort is aan specialisten is op het gebied van pedicure

Opleidingen
Mensen opleiden tot pedicure of medisch pedicure is aan heel veel eisen gebonden, volgens Jolanda Fokke. “Onze opleiding voldoet aan alle eisen die de brancheorganisatie Provoet voor de pedicure en medisch pedicure vraagt en naast de opleidingen biedt All Classes for Beauty ook diverse geacrrediteerde trainingen voor medisch pedicures. 

Persoonlijke aandacht
Jolanda Fokke werkt in haar opleidingscentrum met kleine groepen. Ze vindt de resultaten van de opleiding beter met meer persoonlijke aandacht voor de toekomstige specialisten. “Onze gemotiveerde, enthousiaste docenten hebben ruime ervaring en staan dan ook garant voor een zeer hoog slagingspercentage.” Fokke wil wel graag duidelijk zijn over de studielast. “Je moet je niet verkijken op deze opleidingen. Voor pedicure geldt een studielast van ongeveer 15 uur per week. Dat is naast een baan een behoorlijke opgave en dat dan een jaar lang.” De opleiding voor pedicure valt wel onder de STAP subsidie, dat scheelt in de kosten.

Niveau
Om een opleiding (medisch) pedicure te kunnen volgen vraagt All Classes For Beauty een MBO-4 denkniveau, maar er zijn nog wel enkele voorwaarden die ook belangrijk zijn. Jolanda Fokke denkt dat een toekomstig pedicure vooral graag mensen wil helpen, leergierig moet zijn en gezien het werk dat de studie met zich meebrengt het nodige doorzettingsvermogen moet hebben. All Classes For Beauty biedt daarentegen een toegankelijke opleiding op een goed bereikbare locatie en er is geen wachtlijst.

Groothandel
Naast de opleidingen kunnen praktiserende pedicure bedrijven ook terecht bij All Classes For Beauty voor producten en materialen om hun vak uit te oefenen. Zowel via de website en via de fysieke winkel aan De Oude Veiling in Zwaag kan iedere (medisch) pedicure en nagelstylist terecht voor alles wat ze nodig hebben. “Voor veel bedrijven is dat lekker dichtbij.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl