0°C

213 matches gesloten tijdens 14e Westfriese Beursvloer

Gistermiddag vond in de Dres in Nibbixwoud de 14e editie van de Westfriese Beursvloer plaats, een initiatief van Vrijwilligerspunt Westfriesland in samenwerking met Westfriese Uitdaging. 67 maatschappelijke organisaties en 53 bedrijven uit West-Friesland handelden als ware beursgangers niet in geld of aandelen, maar in Kennis & Kunde, Materialen & Middelen, Klussen en Mensen voor Mensen. Aan het einde van de beursmiddag stond de teller op 213 matches!

Om 16.15 uur sloeg wethouder Yannick Nijsingh van de gemeente Medemblik officieel op de gong voor de start van de 14e beursvloer. Maar vlak daarvoor maakte Miranda Zwart, directeur-bestuurder van Vrijwilligerspunt Westfriesland samen met Roel Vente, directeur van Schouwburg Het Park, de eerste match tussen beide bekend: de 15e editie zal plaatsvinden in de schouwburg. Miranda Zwart: “We zijn super blij dat we deze geweldige match hebben kunnen maken voor aanstaand jubileumjaar. Het is een prachtige locatie.” Na dit goede voorbeeld was het aan de andere organisaties om de beursvloer op te gaan en hun vraag neer te leggen bij de aanwezige bedrijven. En met succes: 213 matches zijn er gesloten en dat worden er zeker meer, want de ervaring leert dat ook na de beursvloer nog matches worden gemaakt.

Eerste keer

Tussen de organisaties zaten ‘ouwe rotten’ maar ook beginnelingen. Zoals Aida Logister en Lisette van Lienen van Leviaan. Aida stapte er luchtig in: “Ik dacht: ik ga en ik zie wel wat op me afkomt.” En dat was veel! Leviaan maakte namelijk vier matches. Aida: “We wilden graag wat meer bekendheid voor onze stichting met een artikel van Rodi. En die match lukte vrij snel. Super.” Ook onverwachte matches ontstonden. Lisette: “Zo kwam ik in gesprek met iemand van Scootmobiel4all en voordat ik het wist, matchte we een scootmobiel in bruikleen. Sowieso is het heel waardevol veel in gesprek te gaan. Zowel met de bedrijven als met andere organisaties. Het brengt je op ideeën en je kunt vaak meer voor elkaar betekenen dan dat je denkt.”

Ook Warm Medemblik deed voor het eerst mee. Theo van Lieshout: “Ik had me goed voorbereid. Zo heb ik veel aan de training gehad die Vrijwilligerspunt gaf over deelname aan de Beursvloer. De tips die je meekrijgt, hebben me zeker geholpen. Niet alles is gelukt om te matchen. Zo wilden we hulp bij de keuze van de rechtsvorm van Warm Medemblik. Helaas had de aanwezige notaris al met een andere organisatie gematcht. Maar we wilden ook advies over vrijwilligersvergoeding: hoe kunnen we vrijwilligers die bijvoorbeeld een uitkering hebben toch een vergoeding geven, zonder dat dat ten koste gaat van hun uitkering? We matchte met BDO accountants & adviseurs. Erg blij mee. En we zagen op de website van Westfriese Beursvloer dat de SED gemeenten presentjes weggaven voor vrijwilligers. Geen idee wat het presentje is, maar ik heb er 20 geregeld voor onze vrijwilligers.”

Geslaagde editie

Miranda Zwart: “We kijken nu al terug op een geslaagde editie! Het was weer lekker hectisch, zoals altijd. Vorig jaar hadden we 182 matches tijdens de beursvloer gesloten, vandaag dus 213. Dankzij de goede samenwerking met de Westfriese Uitdaging hebben we er voor kunnen zorgen dat bedrijven en organisaties elkaar hebben weten te vinden.” De 15e beursvloer vindt plaats op 17 oktober 2024 in Schouwburg Het Park.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl