4°C
Broken clouds

Wildopvang de Bonte Piet

Wildopvang de Bonte Piet in Midwoud is een erkende opvang voor inheemse vogels, hazen, egels, vleermuizen en marterachtigen. Onze doelstelling is het opvangen en verzorgen van deze dieren en ze, indien mogelijk, weer terug te plaatsen in de vrije natuur zodra het kan. Dit jaar hebben wij al 4.305 dieren opgevangen.

Met name in de herfst komen er dagelijks verzwakte egels binnen, mede veroorzaakt door de verstedelijking in hun leefomgeving, waardoor de egels steeds minder voedsel kunnen vinden en langere afstanden moeten afleggen. Omdat de egel steeds vaker in de belangstelling staat in de landelijke pers en online, wordt er door particulieren beter opgelet en worden ze gelukkig al steeds meer bijgevoerd. Helaas is dat nog niet voldoende en hebben wij tot nu toe al 476 egels opgevangen, waaronder diverse moederegels en haar jongen.

Door de enorme toeloop aan egels stijgt ook de vraag naar onder meer voer en medicijnen en dit brengt een hoop extra kosten met zich mee. Wildopvang De Bonte Piet is een stichting en geheel afhankelijk van giften en donaties. Wij zouden het dan ook heel erg waarderen als u ons met een gift of donatie wilt ondersteunen. Ga naar https://www.debontepiet.com/steun-ons of bel 0229-591 856 voor meer informatie.

Wilt u op een andere manier bijdragen, zoals meehelpen met de dierverzorging of bij het onderhoud van het pand van De Bonte Piet? Dat kan natuurlijk ook. Meldt u dan aan als vrijwilliger. Stuur een e-mail naar info@debontepiet.com en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Meer informatie over de werkzaamheden van De Bonte Piet kunt u vinden op onze website www.debontepiet.com.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl