13°C
Drizzle

Zondagmiddag 12 november in het schrijverscafé bij Cultura Plus in Andijk is Nico Dijkshoorn uitgenodigd

Nico Dijkshoorn is columnist, dichter, schrijver en muzikant. Hij is vooral bekend van zijn werk als huisdichter bij De wereld draait door. Wekelijks schreef hij daar, vanaf 2008, live een gedicht over de woensdaguitzending. 
 
Naast zijn televisiewerk is Dijkshoorn vooral columist. Hij begon eind jaren negentig als schrijver op blogs als FOK! en GeenStijl. Daarna werd hij door de Volkskrant gevraagd om sportcolumns te schrijven. Hiermee werd hij bekend bij het grote publiek. Hij schrijft ook voor televisieprogamma’s, waaronder Draadstaal. 

In 2009 verscheen Dijkshoorns eerste roman: De tranen van Kuif den Dolder. Het boek gaat over de fictieve legendarische voetballer Kuif den Dolder en is opgebouwd als documentaire. In 2012 volgde zijn tweede roman, Nooit ziek geweest, waarin Dijkshoorn in 49 hoofdstukken herinneringen ophaalt aan zijn vader. In 2014 kwam zijn derde roman uit, getiteld In zijn nabijheid. Het verhaal gaat over een man, wiens leven wordt beschreven door 32 vrouwen.

Dijkshoorn maakte een audiotour voor het Kroller Muller museum. Die is, op veler verzoek, ook als boek verschenen onder de titel Dijkshoorn Kijkt Kunst. Naast zijn teksten zijn ook de kunstwerken te zien.

Van Dijkshoorn’s columns zijn diverse bundels samengesteld, onder andere met de teksten die hij voor De Volkskrant, Artis-magazine, Het Nieuwsblad enVoetbal International schreef. 

Nico deed met zijn band drie verschillende theatertours. Ook tourde hij met Herman Brusselmans en stond hij met Tim Knol en Wilfried de Jong meerdere malen op De Parade in Den Haag en Rotterdam.Midden in de laatste tour kreeg Dijkshoorn een beroerte. Over die periode en de dood van zijn moeder schreef hij het boek Ooit Gelukkig, dat kan worden gelezen als een vervolg op het boek over zijn vader, Nooit Ziek Geweest. 

Dijkshoorn tourt nog steeds met zijn teksten door het land, vaak terzijde gestaan door zijn band The Hank Five. Op dit moment werkt hij aan twee nieuwe boeken. Dijkshoorn schrijft wekelijks voor Het Parool en LibelleVoor het programma Nieuwe Feiten op Belgische Radio 1 spreekt hij iedere maand 5 dagen achter elkaar het middagjournaal. Dijkshoorn publiceerde in 2022 zijn roman Bijna Op De Radio.

Aanvang 15.00uur; Tickets www.ticketkantoor.nl/shop/cultura-plus € 12,50 / € 15 aan de deur, inclusief kopje koffie/thee Deur open: 14.30uur

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl