13°C
Clear sky

Zomeravondconcert met violiste Birthe Blom

Op donderdagavond 13 juli geven violiste Birthe Blom en stadsorganist Mark Heerink een concert in de Koepelkerk aan het Grote Noord. Op het programma staan werken voor orgel en viool, viool solo en orgel-solo.

Birthe Blom is in Hoorn en ver daarbuiten een gevierde violiste. Sinds 2007 is zij artistiek leider van het jaarlijkse Kamermuziek Festival Hoorn. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Repko en Lex Korff de Gidts, gevolgd door vijf jaar studie in Zwitserland bij Pierre Amoyal aan het Conservatoire de Lausanne.

Zowel haar studie voor het Diplôme de Soliste als haar 2-jarige Postgrad-opleiding rondde zij cum laude af met een unaniem toegekend eindcijfer 10. Zij nam cd’s met kamermuziek op voor de labels Edelrecords (duo) en Hungaroton (duo en trio). Zij wordt bij dit concert begeleid door stadsorganist Mark Heerink.

Programma
Op het programma staan de eerste Rosenkranz Sonate van Heinrich Ignaz Franz Biber, de Präludium und Allegro van Fritz Kreisler en het Adagietto uit de 5e Symphonie van Gustav Mahler in een bewerking voor viool en orgel. Heerink zal voor orgel-solo de beroemde Toccata und Fuge d-moll van Johann Sebastian Bach en de Prelude, fugue et variation te van César Franck ten gehore brengen.

Birthe Blom zal voor viool-solo de Chaconne BWV 1004 uitvoeren. Tijdens het concert concerteren de musici beneden voor in de kerk en boven op de koorzolder bij het Maarschalkerweerd-orgel achterin de kerk. Het publiek kan hun verrichtingen, als zij boven staan, goed volgen op een groot scherm dat in de kerk staat opgesteld.

Organisatie
Het concert wordt georganiseerd door Stichting Concertfonds Hoornse Orgels en stadsorganist Mark Heerink, begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15 in Hoorn. De toegang is gratis zodat iedereen dit concert kan bezoeken. Wel hoopt de organisatie dat de bezoekers naar vermogen bijdragen aan de collecte na afloop. Voor meer informatie kunt u kijken op:  orgelconcerten-hoorn.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl