0°C

Werelds Proeven op zondag 7 april 2024

Datum evenement: 7 april

In 2011 bestond Auxili-ja! 25 jaar en vierde pastor Sjaak de Boer zijn zilveren priester-jubileum. Een mooie gelegenheid om eens iets anders te organiseren dan een viering in botsauto’s en het plaatsen van een ijsblok tijdens de Wervershoofse kermis. Naar Haags voorbeeld kwamen wij uit op een FOODFAIR. Het werd een ontzettend gezellige gebeurtenis. In 2014, 2018 en 2022 werd dit herhaald en wederom een groot succes. In 2018 heeft de Foodfair een andere naam gekregen: “Werelds Proeven”.

Het is, naast het proeven, een hele mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met “wereldse gerechtjes”. Maandag 18 maart kwamen de kokers en de leden van Auxili-ja! bij elkaar in ‘t Fortuin om, samen met Frank Bot, de puntjes op de i te zetten voor het Werelds Proeven op zondag 7 april. We hebben kennis gemaakt met elkaar, hebben verteld hoe het de afgelopen jaren is gegaan, wat wij van de kokers mogen verwachten en zij van ons. We zijn heel blij dat vanuit het CNO drie landen vertegenwoordigd waren: Colombia, Syrië en Turkije. Er was een kleine taalbarrière, maar dat werd vakkundig opgelost. We hebben van alle kokers gehoord en gezien wat ze klaar gaan maken en ik kan u verzekeren dat het overheerlijk zal gaan worden. En, ga er maar aanstaan om voor ongeveer 300 mensen een klein hapje klaar te gaan maken. Het feit alleen al dat ze allemaal zo enthousiast zijn om dit te gaan doen is bewonderenswaardig.

Zondag 7 april 2024 kunt u van 13.00 uur tot 17.00 uur kennismaken met gerechten van uw buren uit “verre streken” en ze natuurlijk ook proeven. Gerechten uit: China, Benin, Nigeria, Colombia, Brazilië, Irak, Syrië, Turkije zullen uw smaakpapillen strelen. Zowel de toegang als het proeven is geheel gratis. Als u naar huis gaat kunt u wel een donatie doen in de bus die daarvoor klaar staat. Doel: Citadao Feliz. Dat is een sportproject voor mentaal en fysiek gehandicapten in Itaguai (Brazilië). Het project geeft de deelnemers zelfvertrouwen en een sociaal netwerk. Het is een project in een zeer arme wijk van Rio

Ook zijn we heel blij dat Kinderopvang Berend Botje wederom bereid is gevonden om samen met kinderen heerlijk te gaan knutselen. U heeft dus alle tijd om lekker rond te lopen en te gaan proeven van alles wat er aan u zal worden gepresenteerd.

Aan deze actie is ook een loterij verbonden. Er zijn leuke prijsjes te winnen (waaronder een fiets) en, niet geheel onbelangrijk, u steunt Citadao Feliz. De prijs van een lot is 3 euro.

We hopen velen van u te zien op zondag 7 april (13.00 – 17.00 uur) in Café restaurant ‘t Fortuin, Dorpsstraat 190 in Wervershoof. Op www.auxili-ja.nl kunt u een promotiefilmpje vinden, echt de moeite waard!

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl