0°C

Wandeling naar Weelpolder en bezoek aan Rundveemuseum in Aartswoud

Rundveemuseum foto van veld
Datum evenement: 20 april

Aartswoud – Landschap Noord-Holland en Rundveemuseum Aat Grootes in Aartswoud hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijke excursie. De excursie begint met een wandeling naar de Weelpolder, ten noorden van Aartswoud en onderdeel van de provinciale ecologische hoofdstructuur. Na de wandeling is er alle tijd voor een bezoek aan het museum. Twee aanvangstijden: zaterdag 20 april 11:00 uur en 13:30 uur.

Weelpolder met weidevogels

De natuurgids van Landschap Noord-Holland neemt je mee voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur heen en terug Weelpolder, vanaf het museum. Het land van deze polder ziet er een beetje rommelig uit. Geen strak biljartlaken van gras, maar een mozaïek van kruiden, bloemen, brede greppels en drassige stukjes land: het soort land waar weidevogels zich thuis voelen. Zie je grutto’s, tureluurs, slobeenden of een lepelaar? De gids zal je tijdens de wandeling alles over de flora en fauna vertellen.

weelpolder Koos Leek

Rundveemuseum Aat Grootes  

Na terugkomst in het Rundveemuseum heb je alle tijd om daar uitgebreid een kijkje te nemen: een ‘levend’ museum waarin tal van bedreigde oude Nederlandse rundveerassen door raszuivere fok voor de ondergang worden behoed. Een museum vol leven, waar altijd iets te zien of te beleven valt. Ook is er een ontdekkingspad en een educatief centrum, dat bezoekers informeert over de historie van die oude rassen en over de melkveehouderij en het plattelandsleven in de loop der tijd. Het Rundveemuseum dankt zijn naam aan Aat Grootes, de vroegere eigenaar en bewoner van de boerderij. Met zijn vrouw Alie en hun kinderen Piet, Marijke en Gré heeft hij er gewoond en gewerkt tot zijn dood in 1998.

Combi-tarief voor dit arrangement

Volwassenen: € 11,00; beschermers/donateurs Landschap Noord-Holland € 7,00
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: €7,50; kinderen van beschermers/donateurs € 4,50
Graag reserveren. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

Wanneer: zaterdag 20 april 2024 van 11:00 uur tot 13:00 uur of van 13:30 uur tot 15:30 uur
Vertrekpunt: Rundveemuseum Aat Grootes; Schoolstraat 43; 1719 AT Aartswoud

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl  

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl