13°C
Overcast clouds
13°C
Overcast clouds

Walk of Peace Enkhuizen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit jaar wordt voor de derde keer in Enkhuizen de “Walk of Peace“ tijdens de Vredesweek, georganiseerd op zondag 19 december 2021. De organisatie ligt bij de Raad van Kerken en Stichting “4 en 5 mei anti-discriminatie comité Enkhuizen”. Andere samenwerkingspartners zijn o.a Welwonen, Cayen, IJsselzand, Taalcafé, Vluchtelingenwerk, Hertenkamp, Turkse Gemeenschap en Gemeente Enkhuizen.

De Walk of Peace is een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen. Zie: vredeweek.nl/walk-of-peace. Het thema dit jaar is dan ook: Inclusief samenleven.

Om 13.30 uur verzamelen we bij het Hertenkamp en luisteren naar het kinderkoor Sunshine. We willen graag dat er nog meer kinderen meedoen en met één oefenavond kun je meezingen. Info en opgave: Mirjam de Jonge tel. 0228-320419

Om 14.00 uur zal burgemeester E. van Zuijlen een korte toespraak houden.

We wandelen door de stad en op diverse plekken is iets te doen, gerelateerd aan ons thema.

Heel bijzonder is dat we ook langs een Struikelsteen gaan. De plaatsing van een aantal “Stolpersteine” zal in de ochtend van 19 september tijdens een ceremonie plaatsvinden.

Rond 16.00 uur zijn we terug bij het Hertenkamp en sluiten we de wandeling af met zang en muziek, koffie, thee en iets lekkers. Doet u/doen jullie ook mee? Mooi om ook anderen te enthousiasmeren voor deze Walk of Peace.

Iedereen mag meelopen, waar ook vandaan, jong en oud. Kinderen kunnen een vredessymbool en/of tekst maken en deze meedragen tijdens de wandeling.

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl