0°C

Vijfde orgelconcert Bonifaciuskerk met David Strijbis

Zaterdag 29 juli wordt in de Medemblikker Bonifaciuskerk het vijfde van een serie van vijf zaterdagmiddag-orgelconcerten gegeven. David Strijbis bespeelt dan het 17de eeuwse Pieter Backer-orgel met een programma waarin de kwaliteit van dit orgel optimaal tot zijn recht komt. Hij zal onder meer werken spelen van Buxtehude, Bach en Matter. 

David Strijbis (Amstelveen, 2001) ontving zijn eerste orgellessen van Gerben van de Put. Daarna heeft hij de vooropleiding aan het Utrechts Conservatorium gevolgd waar hij les kreeg van Reitze Smits. Sinds 2022 studeert David hoofdvak orgel (Jos van der Kooy) en bijvak piano (Wim Voogd) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Verder ontving hij lessen van onder andere Sander van den Houten en Evan Bogerd.

In 2022 won David zowel de eerste prijs in de juniorencategorie, als de publieksprijs van het Duyschot-concours. Als organist is hij sinds januari 2023 verbonden aan de Wilhelminakerk te Bussum.

Het concert begint zaterdagmiddag om 16.00 uur. De ingang van de kerk aan de Breedstraat is geopend vanaf 15.30 uur. Het is via een prachtig beeldscherm mogelijk de verrichtingen van de organist zelf te bewonderen.

De toegang tot het concert is gratis. Aan de uitgang is er een deurcollecte voor de onkosten.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl