0°C

Viering met liederen Oosterhuis in Zuiderkerk

In de Zuiderkerk is zondag 9 juli om 10.00 uur een viering, waarin uitsluitend liederen van Huub Oosterhuis worden gezongen. Aan de dienst doen twee koren mee, beide onder leiding van Jerry Korsmit. Dat zijn het Ecclesiakoor uit Wognum en de cantorij van de Zuiderkerk. Pianist is Dick Grasman. Ook enkele gastzangers leveren een bijdrage. Voorganger is ds. Hetty Boersma.

Huub Oosterhuis is op eerste paasdag op 89-jarige leeftijd gestorven. Jonge mensen of buitenkerkelijken kennen hem vaak in de eerste plaats als de vader van Trijntje. De gemiddelde kerkganger daarentegen kent Oosterhuis door zijn vele bijdragen aan het moderne kerkelijke lied. Oosterhuis verwoordt op een beeldende en symbolische wijze het geloof.

De taal van Huub Oosterhuis beschrijft niet, maar maakt verwijzende, vergelijkende en cirkelende bewegingen rondom het Geheim. Want God zelf, daar zijn eigenlijk geen woorden voor. Deze manier van dichten geeft lucht en ruimte aan gelovigen die niet uit de voeten kunnen met een letterlijke interpretatie van Bijbel en geloofswaarheden. De bekendste componisten waarmee Oosterhuis heeft samengewerkt zijn Bernard Huijbers, Antoine Oomen en Tom Löwenthal.

De bijbeltekst die in deze kerkdienst centraal staat, is Matteus 11, 25-30, waarin Jezus onder meer zegt dat God zijn liefde voor verstandigen en wijzen verborgen houdt, maar aan eenvoudigen onthult. Ook zegt Jezus: Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl