0°C

Together at Christmas – Reaching Hand en het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps

Kerst begint in Enkhuizen op vrijdag 15 en zaterdag 16 december in de Westerkerk! Jongerenkoor Reaching Hand en het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps (KSM) komen samen om kerstmis muzikaal in te luiden. Na eerdere succesvolle optredens tijdens Lichtjesavond en Musical Movements slaan de muziekverenigingen de handen weer ineen om een eigentijds, sfeervol kerstconcert neer te zetten.

Beide verenigingen staan in Enkhuizen bekend om hun grootse optredens. Zo organiseert KSM de concertreeks Musical Movements, met wisselende thema’s en bijzondere gastoptredens. Ook tijdens de Oosterhavenconcerten in Medemblik speelt KSM samen met bekende gasten, zoals René van Kooten en Karin Bloemen. Reaching Hand geeft naast vaste optredens in de Xaverius-kerk in Enkhuizen en tijdens korenfestivals iedere paar jaar een groot concert, met thema’s zoals rock of musical. Het laatste project waar het jongerenkoor aan werkte was de grootschalige openluchtuitvoering van Passion Enkhuizen, in de haven van Enkhuizen.

Samen beloven ze dan ook weer twee geweldige kerstconcerten neer te zetten. Geniet van bekende meezingers en klassieke carols zoals Stille Nacht en Holy Night en laat u verrassen door de mooiste filmmuziek en pophits van o.a. Michael Buble en Kelly Clarkson. Together at Christmas is een concert voor muziekliefhebbers van alle leeftijden, maar op zaterdag is er speciaal voor de jonge bezoekers een verrassing. In een prachtig versierde Westerkerk komen niet alleen de muzikanten samen, ook de bezoekers worden uitgenodigd mee te zingen, want kerst vier je natuurlijk het samen.

Over KSM:

Het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps (KSM) is een harmonieorkest, opgericht in 1890 in Enkhuizen.

Inmiddels staat het orkest er om bekend, dat het zeer gevarieerde concerten geeft waarbij groots uitgepakt wordt met verschillende gastoptredens van o.a. Karin Bloemen en René van Kooten. Ook werken zij graag samen met lokale talenten bijvoorbeeld tijdens de Musical Movements concerten. Ook bij muzikanten in de regio valt het orkest in positieve zin op: de ongeveer 60 leden komen lang niet meer allemaal uit Enkhuizen, maar ook o.a. uit Hoogkarspel, Hem, Andijk, Zwaagdijk, Medemblik en Hoorn.

KSM staat onder leiding van Henk Ummels.

Over Reaching Hand:

Al sinds 1968 repeteert het van oorsprong Katholieke jongerenkoor wekelijks in de Xaverius kerk. Het vierstemmige repertoire is tegenwoordig uitgebreid met o.a. Engelse en Nederlandse pop, rock en musical liedjes. In 2023 organiseerde het koor in samenwerking met kinderkoor Sunshine het grote openluchtconcert de Passion in de haven van Enkhuizen.

Reaching Hand is een warme, gezellige en hechte groep waar iedereen welkom is én iedereen kan leren zingen. Dat doen zij onder de muzikale leiding van dirigent Ria van Bijnen. Het combo bestaat uit Hans Wenink (piano), Robbin Wit (drums) en Paul Grooteman (basgitaar).

Info en kaartverkoop:

Westerkerk Enkhuizen

Westerstraat 138, 1601 AN Enkhuizen

Vrijdag 15 december

Aanvang: 20.00 uur

Zaal open: 19.30 uur

Zaterdag 16 december

Aanvang: 16.00 uur

Zaal open: 15.30 uur

Toegangskaarten incl. drankje:

VIP op eerste rij: €28,-

Regulier: €18,-

Kind*: €13,-

www.ksmenkhuizen.nl

www.xaverius.nl/reachinghand

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl