12°C
Scattered clouds
12°C
Scattered clouds

Timmerdorpen gaan door

Vanwege de strenge COVID-19 maatregelen is het niet mogelijk om de timmerdorpen op dezelfde manier als in voorgaande jaren als evenement te organiseren. Dat is jammer, omdat dit een activiteit is die gemeente Schagen belangrijk vindt voor de jeugd. Daarom hebben zij gezocht naar een manier om de timmerdorpen toch door te laten gaan. De opzet van de timmerdorpen is aangepast waardoor de timmerdorpen georganiseerd worden als jeugdactiviteit én strikt wordt voldaan aan de COVID-19 maatregelen. Burgemeester Marjan van Kampen: “Het afgelopen jaar is voor onze jeugd al zwaar genoeg geweest. Dus wij hebben gekeken hoe we deze activiteiten toch door konden laten gaan. Natuurlijk zal het timmerdorp niet op dezelfde manier als voorgaande jaren mogen plaats vinden. Maar door samen te kijken naar wat er wel kan, kunnen onze kinderen toch een aantal dagen genieten van deze activiteit.”

Timmerdorpen

Via een brief heeft de gemeente dit aan de organisatoren van de timmerdorpen laten weten. De onderstaande timmerdorpen gaan voor zover de gemeente weet, daarom ook gewoon door:

•          16 – 18 augustus          Kivas Huttenbouwdorp Schagen

•          18 – 19 augustus          Timmerdorp Tuitjenhorn

•          18 – 20 augustus          Timmerdorp Waarland

•          18 – 20 augustus          Timmerdorp Dirkshorn

•          19 – 20 augustus          Timmerdorp Warmenhuizen

Inwoners die vragen hebben over dit onderwerp, kunnen contact opnemen met taakveld Vergunningen via het algemene telefoonnummer (0224) 210 400 of via e-mail vergunningen@schagen.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl