13°C
Clear sky

Textieldag bij museumboerderij West-Frisia

Zondag 11 juni – Laat je inspireren en kom handwerk waarderen. Je mag zelf proberen en je kunt ook nog wat leren op de Textieldag van zondag 11 juni van 11. 00 tot 16.00 uur bij museumboerderij West-Frisia aan de Koningspade 31 in Hoogwoud. Deze zondag staat onze museumboerderij weer in het teken van textiel.

Zo’n twintig deelnemers laten hun vaardigheden met textiel zien met oude en met nieuwe   technieken. Er is  onder andere kralen breien, kantklossen en frivolité, maar ook kan je zien hoe hoeden en moderne kostuums worden gemaakt,  Er is fijn Japans borduurwerk te bewonderen, leuke babypakketjes en nog veel meer moois.  We kunnen niet alles hier noemen.

Alle deelnemers vertellen graag over het al het moois dat ze maken en de technieken die ze gebruiken en velen van hen verkopen op deze dag hun producten.

Dit jaar zijn er ook veel dingen voor kinderen om te doen. Je  mag een kaart borduren, een bijzonder koordje vlechten, je kunt breien leren, of punniken op een rondbreiring waarmee je een mooie muts voor jezelf kunt maken. Je kunt misschien ook nog leren kantklossen.

Trouwens… grote mensen mogen ook aan al deze dingen meedoen hoor. De laatste bewoner van de boerderij, Adriaan Donker, was een groot verzamelaar van mooi en bijzonder textiel. Daar is in de museumboerderij veel van te zien. Kortom: kom kijken en laat je inspireren door al het moois dat nijvere handen kunnen maken.

De entree is € 4,00. Dat is op deze dag inclusief het bezoek van de museumboerderij. Kinderen tot 12 jaar en Vrienden van het museum hebben gratis toegang.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl