0°C

Tentoonstelling “Plooien in Tijd” in De Boterhal

Zondag 5 maart, Hoorn – De nieuwe tentoonstelling “Plooien in Tijd” in De Boterhal in Hoorn vindt plaats van 4 maart tot en met 23 april. De opening is op zondag 5 maart om 16.00 uur en wordt verzorgd door Monica de Ruiter, auteur van “Kijk als een kunstenaar”. Tijd doet materie stollen, plooien, neerdalen, meanderen, zich aanpassen of tot stilstand komen.

“Plooien in Tijd” is een tentoonstelling waarin je wordt uitgedaagd nèt wat langer te kijken waardoor de tijd zich kan plooien en voor even anders ervaren kan worden.

In het monumentale pand De Boterhal in Hoorn laat de tijd zichtbaar zijn sporen achter. Schimmelvlekken, butsen, krassen naast prachtige versieringen op eeuwenoude ossenbloed-rode balken passen perfect bij het werk v`an beeldend kunstenaars Mieke Marx, Martin Fenne, Suzan Drummen en Caroline de Roy, waarin soortgelijke processen zichtbaar zijn. Initiator Mieke Marx heeft dan ook voor “Plooien in Tijd” bewust gekozen voor een plek die bol staat van sporen en geschiedenis.

Gelijktijdig met deze expositie zal er een participatieproject plaatsvinden waarbij (kwetsbare) ouderen centraal staan. Ouderen uit verzorgingstehuizen uit Hoorn en omstreken worden uitgenodigd om deel te nemen aan een interactieve kunstlezing in De Boterhal. De kunstlezing is speciaal gemaakt door beeldend kunstenaar en museumdocent Mieke Marx.

Bovendien is op 26 maart een Zondagmiddagsalon gewijd aan deze expositie en gaat Mieke Marx dieper in op dit thema en werkwijze. Noteer alvast in uw agenda. Vrij entree en koffie/thee met zelfgemaakte boterkoek is gratis.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor meer informatie, bezoek onze Facebook pagina!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl